A što ste vi napravili danas? Lista najutjecajnijih tinejdžera za 2015. godinu će vas oduševiti

Foto: Guliver/Getty, Instgaram, Twitter, Screenshot YouTube

"LISTA najutjecajnijih tinejdžera natjerat će vas da se zapitate što radite sa svojim životom" napisao je jedan portal i to s potpunim pravom.

Časopis TIME objavio je popis nevjerojatnih tinejdžera koji su napravili čudesne stvari, ne samo za svoje godine.

Pogledajte čime se bave klinci koji se nalaze na ovoj listi i što su napravili da bi to zaslužili:

1. Ahmed Mohamed, 14

Mladi Ahmed uhićen je u Texasu jer je u školu donio sat za koji je njegov učitelj mislio da je bomba. Pametni klinac rekonstruirao je sat u kutiju za olovke i htio se pohvaliti učitelju, no umjesto pohvala, završio je pred policijom. Ta priča brzo se našla na naslovnicama brojnih vodećih časopisa, a Ahmed je dobio hrpu sljedbenika koje je razljutio takav rasistički ispad. Ahmed je nakon toga posjetio i bijelu kuću, i brojne tv emisije, a njegova je obitelj odlučila da će se preseliti u Qatar gdje mu je ponuđena školarina.



2. Rowan Blanchard, 14

Mlada zvijezda serije "Girl Meets World" oduševila je svijet svojim shvaćanjem feminizma. Napisala je opširni esej koji je postao viralan te čak govorila na UN-ovom godišnjem summitu posvećenom ženama.



3. Zendaya, 18

Popularna mlada pjevačica i glumica stekla je poštovanje javnosti kad je odlučila posramiti voditeljicu Giuliana Rancic. Zendaya je na jednu dodjelu nagrada došla s dreadlocksima na glavi, a Giuliana je komentirala kako izgleda previše "boho" i kako gotovo može osjetiti miris pačulija ili trave. Mlada glumica oštro je reagirala na tu primjedbu i tako pokazala ostalim tinejdžerima kako se trebaju ponašati prema hejterima.



4. Amandla Stenberg, 17

Zvijezda filmova "The Hunger Games" napravila je viralni video "Don’t Cash Crop My Cornrows" u kojem poziva mlade da se bore protiv rasizma.



5. Jazz Jennings, 15

Hrabra tinejdžerica objavila je svijetu da je transseksualac te svojom iskrenošću osvojila javnost. Danas je zaštitno lice kozmetike "Clean and Clear" te ima svoju dokumentarnu emisiju na TLC-u.



6. Bethany Mota, 19

Ova mlada dama postala je pravi YouTube mogul, a njezino se poslovno carstvo iz dana u dan sve više širi. Ima svoju modnu kolekciju i kolekciju za uređenje doma te surađuje s UNICEF-om.



7. Olivia Hallisey, 16

Ova nevjerojatna 16-godišnjakinja pronašla je način kako da se Ebola testira u područjima u kojima nema struje ni hladnjaka.



8. Moziah Bridges, 13

Mladi Moziah otišao je u emisiju "Shark Tank" i osvojio novac za svoj start-up za prodaju leptir kravata. Danas je njegova tvrtka vrijedna 200,000 dolara a on surađuje s modnim kućama kao što su Cole Haan i Neiman Marcus.



9. Flynn McGarry, 16

Ovaj plavokosi mladić oduvijek je obožavao kuhanje, a danas posjeduje niz pop-up restorana u New Yorku gdje za jelo od 14 sljedova naplaćuje 160 dolara po glavi.



10. Chloe Kim, 15

Ova mlada američka snowboarderica ušla je u povijest kao najmlađa osoba koja je osvojila zlato na natjecanju "Winter X-Games".