Beauty blogerica Nives Banjšak otkrila nam je sve tajne uspjeha i savršenog izgleda

Foto: Instagram 

NA SIMPATIČNU Nives Banjšak zasigurno ste barem jednom naletjeli na nekoj od popularnih društvenih mreža.
 
Zagrepčanka i ekonomistica po struci, skriva se iza uspješnoh hrvatskog beauty bloga "A Little Make Up Obsessed", koji možda već pratite, a ako ne, sigurne smo kako ćete to početi nakon ovog intervjua.
 
Nives nam se predstavila sljedećim riječima: "Ekonomistica po struci, zaljubljenica u marketing i uz to sretnica koja ima posao koji voli. Volim provoditi vrijeme u prirodi, a imam i relativno novootkrivenu ljubav, trčanje", i to je počela naša međusobna ljubav.
 
Blogerica nam je u kratkom razgovoru otkrila svoje početke, što je potrebno za uspješan blog, što bi poručila curama koje tek kreću njezinim stopama, ali i otkrila bauty tajne, koje će nam svakako biti i koristi. Nives, izvoli!
 
Kada i kako si pokrenula blog te tko ti je bio najveća podrška na početku?
 
Blog "A Little Make Up Obsessed" pokrenula sam u siječnju 2012. Kozmetiku volim oduvijek, čak u foto albumu imam sliku snimljenu kad sam imala samo 2,5 godine na kojoj mažem usne maminim ružem. Prije nego što sam počela pisati svoj blog, voljela sam čitati recenzije na stranim blogovima i istraživati nove proizvode. U doba kad sam počinjala, nije bilo puno domaćih blogova, a i prijateljice su stalno tražile savjete vezane uz kozmetiku i u jednom trenutku me jedna od njih na jednoj od naših kava pitala zašto ne počnem pisati blog i ne podijelim svoje znanje i iskustva s ostalima – ostalo je povijest. Na početku su mi najveća podrška bile prijateljice, obitelj i dečko, s tim da dečka moram posebno istaknuti, jer je on danas jedan od mojih najvećih promotora, iako i dan danas zna pitati je li mi uistinu potreban još jedan ruž. 
 
Što su glavni uvjeti za kvalitetan i posjećen blog?
 
Jedan od glavnih uvjeta je vjerodostojnost, odnosno iskrenost. Danas mnogi pokušavaju uspjeti preko noći i da, postoje načini da se to postigne, no mislim i želim vjerovati da naše pratiteljice prije svega cijene iskrenost i kvalitetu. Naravno, uvijek treba pratiti trendove i akutalne teme, no sve to raditi tako da iza svog rada stojimo. Lijepe slike i kvalitetni, ali i pravopisno točni tekstovi, su nešto što na kraju dana ipak bude primijećeno i dobro prihvaćeno.
 
 
Što bi poručila curama koje kreću tvojim stopama?
 
Mislim da je svaka od nas posebna, no postoje neke univerzalne smjernice. Svakako bih bilo kojoj curi poručila da konstantno radi na kvaliteti svog bloga, da ide u korak s trendovima, no ne pod svaku cijenu i da trendove prilagodi sebi. Pošto sam već godinama u tom svijetu, svjesna sam da se kvaliteta na kraju dana ipak cijeni i da ju prepoznaju i čitateljice, ali i beauty partneri. Uspjeh ne dolazi preko noći, no na kraju se trud isplati.
 
Tko su tvoji beauty uzori?
 
Ne bi ih nazvala baš "uzorima", no jako volim Lisu Eldrige i lookove koje ona kreira, jer su savršeno odmjereni i takvi da naglase prirodnu ljepotu žene. Kad su u pitanju recenzije preparativnih proizvoda, uvijek volim pročitati i pogledati Caroline Hirons, koja radi jako kvalitetne recenzije preparative. 
 
 
Što su po tebi beauty hitovi ove sezone?
 
Kao i svake jeseni, izuzetno su popularni tamni ruževi. Burgundy i boja šljive na usnama i noktima su opravdano veliki hit. Uz to ide i savršen ten, koji uz današnje pudere nije teško postići, čak i ukoliko imate nepravilnosti na koži s kojima se borite.
 
Pišeš ponekad i o modi... Što bi svaka žena trebala imati u svom ormaru?
 
Kada je moda u pitanju, veliki sam klasičar pa o njoj ne pišem prečesto. Ono što bi svaka žena trebala imati je elegantna mala crna haljina, koju je uz modne dodatke moguće isfurati na puno načina, neovisno je li riječ o izlasku u klub ili odlasku na balet u HNK.
 
 
Što nikada ne bi odjenula?
 
Šljokičaste vruće hlačice.
 
Koji su ti planovi vezani uz blog? Planiraš li proboj na strano tržište ili ti je to već pošlo za rukom?
 
Planova uz blog ima puno, što se tiče dugoročnih, mogu reći da će blog krenuti više u lifestyle smjeru, jer su se zadnjih mjeseci i moji interesi malo promijenili, a što se tiče kratkoročnih – nastavit ću osluškivati želje i potrebe svojih čitateljica, koje mi često svojim pitanjima daju inspiracije za teme. Kako s godinama sve više pažnje posvećujem njezi kože, tako će u skorije vrijeme teme biti dosta vezane uz njegu kože u ovo hladnije doba godine. Iako sam imala neke inozemne suradnje, koje su mi jako drage, mislim da i naše govorno područje ima još puno mjesta za širenje, tako da ću se za sada uglavnom fokusirati na naše tržište. 
 
 
Kako po tebi njegovati kožu ove zime?
 
Najčešći problem koji muči žene zimi jest dehidracija. I ja sam jedna od onih koja je znala mučiti muku s dehidracijom, no zadnje dvije zime sam pametnije birala njegu, tako da je i dehidracija izostala. Jako je važno osluškivati svoju kožu i njene potrebe, no postoje neke opće smjernice kojih se sve žene mogu držati. Većina ne unosi dovoljno tekućine, pa je to dobar korak za početi s brigom o svojoj koži. Osim toga, trebaju se birati bogatije teksture, kao i maske za hidrataciju. Serumi su must have u njezi, zbog veće koncentracije aktivnih sastojaka, a ne treba bježati ni od ulja, samo treba odabrati ulje prilagođeno tipu kože.
 
 
Može li se od bloga živjeti u Hrvatskoj?
 
Mi smo malo tržište i bez okretanja inozemstvu, teško je živjeti isključivo od bloga. Mnogi brandovi još uvijek vide blogove kao jeftinu reklamu, gdje je dovoljno poslati proizvod da bi se o njemu pričalo i pisalo. Brandovi, odnosno PR manageri, bi trebali postati svjesni kolika je moć blogerica i koliki smo influenceri, no i blogerice su tome krive jer se mnoge "prodaju" za kremu ili ruž, tako da mislim da se mora promijeniti kolektivna svijest, a onda će se možda moći živjeti isključivo od bloga u Hrvatskoj.
 
Kako izgleda tvoja beauty rutina?/ Koje proizvode koristiš?
 
S godinama sve više pažnje pridajem preparativi, jer uzalud nam najbolja šminka, ako je platno po kojem crtamo loše. Za čišćenje lica koristim Magnitone Lucid četku ili Foreo Lunu 2, ovisno o raspoloženju. Uz njih koristim Uriage pjenu za lice, a veliki sam ljubitelj i Uriage micelarne vode za normalnu i suhu kožu. Za njegu lica u jutarnjoj njezi izmjenjujem Vichy Slow Age i Novexpert Vitamin C Booster, a za njegu kože oko očiju koristim La Roche-Posay Toleriane Yeux. Navečer koristim COSRX BHA Blackhead Power Liquid, te Alpha H Balancing Moisturiser and Gentle Exfoliant ili Caudalie Overnight Detox Oil. Za područje oko očiju navečer koristim Afrodita Kamilica kremu za područje oko očiju koja se može mjeriti i s nekoliko puta skupljim kremama.
 
 
Kad je makeup u pitanju, godinama sam vjerna Estee Lauder Double Wear puderu, koji mi je sveti gral, no na svakodnevnoj bazi rado koristim i laganije tekuće pudere poput Rimmel Lasting Finish. Omiljeni korektor mi je Estee Lauder Double Wear, dok za matiranje lica koristim The Balm Sexy Mamu. Kako su moje obrve poprilično rijetke, obavezna stvar mi je Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade. Rumenila  su jedna od mojih opsesija, tako da ih stalno izmjenjujem, no posebno su mi draga MAC i The Balm rumenila, a sastavni dio moje make up rutine su I highlighteri, gdje bih posebno izdvojila Anastasia Beverly Hills Glow Kit i The Balm Mary-Lou Manizer. Ruževe koristim prema raspoloženju, no zadnjih dana najčešće posežem za Kat von D Lovesick tekućim mat ružem, te za Sephorinim tekućim mat ruževima. Na očima volim neutralne nijanse pa su moj odabir najčešće Tarte Tartelette I Urban Decay Naked palete, a najbolja maskara mi je Chanel Le Volume.
 
Moraju li beauty proizvodi nužno biti skupi da bi bili kvalitetni?
 
Možda je nekad razlika u kvaliteti između drogerijskih i high end brandova bila veća, no zadnjih godina su drogerijski brandovi toliko napredovali da definitivno beauty proizvodi ne moraju nužno biti skupi da bi bili kvalitetni. Jedan od meni trenutno najdražih pudera (Rimmel Lasting Finish) jest drogerijskog ranga, zatim bih izdvojila Catrice rumenila i mono sjenila, Aura umjetne trepavice, L’Oreal ruževe iz Pure Reds linije te Eveline Celebrities crni tuš. Razlika u kvaliteti se možda nešto više vidi u preparativi, no i tu ima izvrsnih proizvoda poput Afrodita kamilica Kreme za područje oko očiju ili Nikelovih proizvoda. Moram priznati da mi tu puno znače i recenzije blogokolegica, koje mi puno puta otkriju neki izvrstan proizvod iz drogerija. 
 
 
Što bi poručila čitateljicama: koje beauty pogreške trebaju prestati raditi?
 
Jedna od najvećih grešaka koju žena može raditi i koja joj dugoročno najviše šteti jest odlazak na spavanje sa šminkom. Šminka je super, čak je i poželjna, jer i štiti lice od zagađenja, no navečer, prije spavanja ju je potrebno skinuti i nahraniti lice, kako bi se koža odmorila preko noći. Osim toga, najvećim neprijateljem kože smatram solarij, no čini mi se da taj trend zadnjih godina ipak prestaje. Osim toga, apelirala bih na cure da si kupe odgovarajuću boju pudera, a ne 5 nijansi tamniji, i da ne pretjeruju s konturiranjem, jer nekad stvarno vrijedi ona "manje je više".