Beauty stručnjakinja Kornelija Slunjski otkriva sve tajne blistavog tena slavnih blogerica

Foto: Marko Sovilj

BEAUTY eksperticu Korneliju Slunjski upoznali ste kroz naša dva dosadašnja članka.

U prvom smo predstavili atraktivnu Zagrepčanku s adresom u New Yorku koja tamo ostvaruje svoje beauty snove, dok vam je u drugom dala 3 odlične ideje za blagdanski i novogodišnji look.

Kornelija zna kako se djevojke mogu obeshrabriti gledajući beauty blogerice kako se transformiraju u sekundi te je ovoga puta htjela pokazati kako je u biti jednostavno postići lijep i blistav ten, korak po korak!

1. Sve počinje pripremom kože za šminku! Nakon što je koža čista, nanesite serum, hidratantnu kremu i kremu za područje oko očiju.

Primer možete, ali i ne morate koristiti. Na tržištu ih ima mnogo, za suzbijanje masnoća, popunjavanje pora, itd. Kornelija nanosi primer koji ima sitne svjetleće čestice u sebi za prirodan glowy look.



2. Nakon što ste pravilno pripremili svoju kožu, krenite s nanošenjem tekućeg pudera. Odabir prave nijanse je izuzetno bitan - postoji nekoliko različitih tonova, topli, hladni i neutralni. Kada isprobavate puder, razmažite ga od kraja obraza sve do vrata, tako ćete najbolje vidjeti je li ta nijansa prava za vas. Tekući puder možete aplicirati kistom ili beauty blenderom, ako želite više pokrivanja.



3. A sada korektor i konturiranje! To je Korneliji najdraži dio jer se primjećuje najveća razlika i moć šminke! Možete koristiti i korekciju bojom prije korektora (naša vizažistica koristila je svijetlu boju breskve) da neutralizirate plave tonove. Nanesite korektor ispod očiju. On može biti nijansu ili dvije svjetliji. Nanesite ga i na eventualne nepravilnosti na licu, no tu pazite da bude iste nijanse kao boja vašeg tena. Nanesite malo korektora i na kapke da izgledate budno i svježe.

Konturiranje je oduvijek dio make-up industrije, no postalo je popularno tek nedavno pojavom beauty blogerica. Važno je napomenuti kako svako lice ne može biti konturirano na isti način jer je svako lice jedinstveno. Proučite koji oblik lica imate te konturirajte sukladno tome (Kornelija ima ovalno lice).

4. Zatoplite si ten uz pomoć bronzera i rumenila. Bronzer dodajte na dijelove lica gdje bi vas sunce prirodno "udarilo", kao sto su čelo, nos i vrh obraza. Rumenilo dodajte na vrh obraza te "vucite prema liniji kose". Posegnite za bojom breskve te ružičastim nijansama ako imate izrazito blijedu put. Kornelija je zatim krenula s popularnom "baking" tehnikom - nanesite pozamašnu količinu pudera za setiranje ispod očiju, ispod obraza, na vrh brade i čela. Na tim dijelovima setiranje šminke je najbitniji korak ako želite da vam šminka stoji na licu cijeli dan. Ostavite tako nanesen puder na licu 10-ak minuta, uklonite s kistom te ćete vidjeti kako vam koža izgleda ujednačeno i glatko.

5. Samo neka se sjaji! Slijedi nanošenje highlightera i maskare. Zaboravite što gledate na Instagramu te se fokusirajte na to što vi želite istaknuti na svom licu! Zapamtite da kada nanosite highlighter, vi želite usmjeriti pažnju na taj dio lica. Kornelija je ovdje nanijela highlighter na jagodice, unutarnji dio oka, direktno ispod obrva, iznad gornje usne te po dužini nosa (ne na vrh!). Maskara je nešto bez čega naša vizažistica ne izlazi iz kuće, jer kaže kako čini tako veliku razliku u tako kratkom roku. Poželjno bi bilo da mijenjate maskaru svakih 6 mjeseci da izbjegnete sušenje i grudice.

6. Preostalo vam je da izaberete ruž koji će savršeno pasati uz look koji želite postići. Ne možete pogriješiti ako izaberete klasičnu crvenu nijansu, pazite samo da ga nanesete precizno! Nemojte zaboraviti setting spray da se ukloni "puderasti" look te još više produži trajnost šminke na vašem licu!