Američki urolog tvrdi: Od analnog seksa se može zatrudnjeti

Foto: Love

UNATOČ vjerovanjima kako to jednostavno nije moguće, jedan urolog iznio je svoju stranu priče.

Iako se vjeruje kako je trudnoća moguća samo putem nezaštićenog vaginalnog seksa, doktor Brian Steixner iz Jerseyja tvrdi kako žene mogu zatrudnjeti i analnim seksom.

"Lagali su nam, dok smo bili mali", započeo je svoje tumačenje kroz smijeh doktor Steixner. "Iako je situacija malo vjerojatna, jedna od 50 tisuća žena će zatrudnjeti od analnog seksa."

Ova vijest, ma koliko nevjerojatna bila, među onim ženama koje uvijek paničare da su trudne mogla bi izazvati još veću paniku.

Konkretno, radi se o stanju u kojem anus, uretra i vagina nisu odvojeni tkivom, već su umjesto toga povezani. Kako prenosi Metro, u tome leži veliki problem, kada su u pitanju seks bez zaštite i trudnoća.

Naime, u ovom slučaju, maternica se spaja s anusom. Spomenuti doktor imao je upravo takav jedan slučaj, gdje se problem nije riješio odmah nakon rođenja pacijentice, već kasnije, a zatim je nastao još jedan: ili operacija razdvajanja nije prošla kako treba ili je to bio odgovor na traumu uzrokovanu operacijom, gdje je tijelo formiralo abnormalnu vezu između organa pa je došlo do spomenutog spajanja.

Pacijentica je otkrila kako je prije trudnoće imala isključivo analni seks, a nekoliko mjeseci kasnije rodila je na carski rez, koji je bio jedina opcija.

Porod je prošao u najboljem redu, no urolog priznaje kako se nije kasnije čuo s mamom.

Ako je za vjerovati tvrdnjama dr. Steixnera, čini se kako imamo još jednu brigu za koju su šanse ipak jako, jako male.