"Brutalno, iskreno i bez muljanja": Napokon knjiga koja će nam pomoći da shvatimo muškarce!

"PROFIL" i Index Rouge poklanjaju vam novu knjigu Stevea Harveya i Denene Millner "Brutalno, iskreno i bez muljanja", koja će vam pomoći da napokon shvatite svog muškarca i poboljšate vaš odnos!!

Tri čitateljice koje napišu najduhovitijhu kratku zgodu koja pokazuje da muškarci i žene razmišljaju potpuno različito, osvojit će ovu zabavnu knjigu! Svoje priče (koje ne smiju biti dulje od pet rečenica) zalijepite na zid naše Facebook stranice, a tri cure koje skupe najviše pozitivnih komentara, "Profil"  i Index Rouge će nagraditi knjigom "Brutalno, iskreno i bez muljanja". Pobjednice ćemo objaviti u četvrtak 29. rujna 2011., točno u podne.

"Brutalno, iskreno i bez muljanja"

Ako ste čitale prvu hit knjigu ovog američkog komičara "Ponašaj se kao dama, misli kao muškarac", znate da vas očekuje još jedno izvrsno štivo, a ako niste, cure, vjerujte nam - ovaj frajer je na našoj strani!

Ključ uspješne veze je u ženskim rukama, tvrdi Steve Harvey i upućuje žene da zaborave mitove, stereotipe iz ženskih novina i savjete svojih prijateljica. Tajnu uspješne veze mogu im povjeriti samo sami muškarci, tvrdi Harvey. Njegova prva knjiga "Ponašaj se kao dama, misli kao muškarac", postigla je ogroman uspjeh jer su čitateljice napokon, nakon godina čitanja knjiga u kojima žene daju savjete ženama, uspjele dobiti ljubavne savjete iz kuta koji najviše i vrijedi - muškog! Prema toj knjizi snimljen je i film u kojem glume seksi glumci Miachel Early, Jerry Ferrara i - Chris Brown!


Steve Harvey voditelj je radijske emisije Jutarnji Show Stevea Harveyja, koja ima više od sedam milijuna slušatelja. Počeo je nastupati kao stand-up-komičar sredinom 1980-ih, a njegova se televizijska emisija Steve Harvey Show emitirala od 1996. do 2002.godine i osvojila brojna priznanja. Nastupao je kao jedan od Kraljeva komedije, zajedno sa Cedricom Zabavljačem, D. L. Hughleyjem i Berniejem Macom te s njima snimio film Prvobitni kraljevi komedije, koji je režirao Spike Lee.

Denene Miller radi kao kolumnistica časopisa Roditeljstvo, za koji piše savjete o pravilima lijepog ponašanja u braku, o odgoju djece, poslu i prijateljstvu. Autorica je ili suautorica petnaest knjiga, među kojima su The Vow, serija dječjih knjiga Hotlanta te prva knjiga Stevea Harveyja "Ponašaj se kao dama, misli kao muškarac".

Donosimo vam ulomak iz ove super zabavne knjige!

Kako dobiti ono što želite bez zanovijetanja

Bez obzira na to koliko volimo kolačić, koliko ga želimo, jednu stvar kad čujemo, odmah želimo pobjeći u drugom smjeru, bez obzira na to koje je boje kolačić. ZANOVIJETANJE. Možete biti istovremeno Miss Amerike i najbolja kuharica na svijetu, ali jednom kad počnete zanovijetati, mi jednostavno gubimo interes.

Oh, vjerujte mi ovo: možemo ga vidjeti kad dolazi. Hodate po kući i počinjete kružiti okolo, gledate ovamo-onamo, uzrujavajući se sve više sa svakim vašim korakom. Možda je kanta za smeće puna i malo smrdi. Ili je vaš partner stavio prljavu odjeću na košaru umjesto u košaru za rublje. Ili je gomila neopranog suđa u sudoperu. Sljedeća scena. Vi stojite u kuhinji s drhtavom gornjom usnom i tim pogledom u očima, i stavom tako napuhanim da zaklanja televiziju iz susjedne prostorije. Pokušavamo se koncentrirati na ono što će LeBron učiniti Kobeu, a cijelo vaše ponašanje čini da se znojimo više nego boca hladne Corone u sparnom ljetnom danu od 37 Celzijevih stupnjeva.

Jasno, učinili smo nešto loše. Nemamo pojma što je, neka se zna. Ali znamo da ćemo jako patiti bez obzira na to o čemu je riječ. "Onda, ti ćeš samo sjediti i gledati utakmicu, a gomila prljavog suđa nalazi se u sudoperu?" pitate, kipteći, bacajući čaše, tanjure i noževe uokolo. "Oprosti, draga, ali sada gledam utakmicu", odgovaramo. "Oprat ću ga za minutu." "Ne za minutu nego odmah. Vidio si da suđe treba oprati; kako možeš gledati utakmicu sav ušuškan i opušten i ostaviti sudoper pun prljavog suđa za mene da ga operem." Odjedanput eksplodirate, nekontrolirano bacajući drvlje i kamenje na nas. Znate što sijeva u našim glavama? Vaša preobrazba u veliko, ludo čudovište. Nema veze koliko ste sićušne ili slatkoga lica; kad se razbjesnite, optužujete nas za ovo i ono i govorite tim bijesnim tonom, postanete visoke metar i osamdeset, imate dvije stotine kilograma i trolovu glavu s glasom Dartha Vadera.

Niste više žene u koju smo se zaljubili ili žene koja nam se iole sviđa. Ustvari, ljubav nestane.

Kakve god riječi izlazile iz vaših usta, prijevod u našim glavama zvuči nekako ovako: "Dakle, ti želiš da odem i gledam utakmicu na nekom drugom mjestu. To je 'cool' - pa ću tako i učiniti. Možda ću nazvati jednog od dečki, naći ćemo se u kafiću. Ili možda mogu otići na pivo u park. Ili spavati u automobilu. Ili popraviti bravu na vratima podruma - da, zaključati se dolje, gdje ima mira."

Kad poludite - bilo da psujete, agresivno se ponašate ili šutite i hladni ste kao kamen - mi odgovaramo ili tako što odemo, isključimo se ili se svađamo s vama. Bez obzira na to kako reagiramo, nećete dobiti ono što želite. Kako vam onda iskaljivanje na vašem partneru - definicija zanovijetanja - pomaže? Ići ću korak dalje i reći vam: ne pomaže.

Bez obzira na to koliko se dobro osjećate kad to izbacite iz sebe, bez obzira  na to što mislite da je ono što govorite opravdano, činjenica je da kad razgovarate na takav način s vašim muškarcem, to mu olakšava da otpiše vas i vaše potrebe. On može opravdati svoju reakciju vašim riječima i tonom - vičete, ali on može vikati još jače: prijetite mu, on vam vraća dvostruko; šutite i ljutite se, e pa on vas može ignorirati bez obzira na to zašto ste se uzrujale dok ne osjeti da se žena koju voli vratila natrag.

Dok situacija nije zrela da je popravi.

Napisao sam u Ponašaj se kao dama, misli kao muškarac kako je za muškarca važno da jednostavno popravi stvari. Mi ne želimo razgovarati o tome, razmišljati ili raspravljati o prednostima toga; razgovor, briga i pokušaj razumijevanja bez ikakve obveze da popravimo stvari nije muški način, a nije ni uzrujavanje zbog stvari koje prema našem mišljenju ne zaslužuju toliko energije, stvari koje nam nisu prioritet.

Koji god problem bio, mi ga jednostavno želimo popraviti - bez ružnih ispada i drame. Ključne riječi ovdje, drage dame, jesu "prioritet" i "popraviti".

Vidite, ono što je prioritet vama nije nužno prioritet nama. Vi možda volite da vam je kuhinja čista ili možda želite da se smeće iznese čim se napuni kanta, ili možda želite da se travnjak kosi petkom navečer umjesto subotom ujutro. Ali mogu vam jamčiti, osim ako nije neki manijakalno uredni čudak, da vaš muškarac sigurno nije usredotočen ni na jednu od stvari koje su vama prioritet. On ne odgađa pranje suđa ili iznošenje smeća ili micanje svoje prljave odjeće da vam prkosi, jednostavno ne obraća pozornost na to. Zovite to bešćutnošću, raspravljajte koliko god želite o onome što bi on dosad trebao znati te kako ne možete podnijeti te stvari, istina je da njemu nisu te stvari prioritet zato što prljavo suđe, prljava odjeća na podu i sve ostale stvari koje su ženama važne nama nisu važne. Možda na pameti ima druge stvari - stvari koje mu se čine važnijima od prljave čaše i pune kanta za smeće. Zaista, nema to nikakve veze s vama.

Cure, svoje kratke priče inspirirane ovim ulomkom zalijepite na zid Facebook stranice Index Rougea. Sretno!