Brzi trikovi za ljetno preuređenje doma

Foto: Pinterest

LJETO je idealno za preuređenje našeg životnog prostora. Pozitivna energija koju nosi ljeto lako se može preslikati i na nas pa nam time dati i motivaciju da svoj stan ili kuću prilagodimo našim trenutnim željama. Međutim, mnogi ipak radije biraju opciju odmaranja tijekom godišnjeg odmora ili slobodnih vikenda pa vam upravo zato u nastavku donosimo savjete kojima ćete bez puno napora svome prostoru prišuštiti pravi ljetni makeover, bez rušenja zidova ili sličnih velikih zahvata.

Obojite tamno drvo u svjetle boje

Imate li u svome prostoru tamno drvo, vrlo ga lako možete obojiti u svjetliju nijansu. Bijela boja idealna je za ljeto, a bit će odlična podloga svoj ostaloj dekoraciji i tijekom ostalih godišnjih doba. Bllo da je riječ o namještaju ili stropnim daskama, bijela boja dat će im dojam svježine i prozraćnosti.

Dodajte detalje u svojoj omiljenoj boji

Sitnice poput jastuka, vaza, okvira za slike i drugih dekorativnih predmeta neka budu u vašoj omiljenoj boji, no u skladu s ostatkom interijera. Primjerice, ako su zidovi bijeli, idealan kontrast bit će plavi detalji. U našim se trgovinama trenutno može naći mnoštvo morskih detalja poput skulptura riba, školjka, brodića i slično, a time ćete ujedno kod kuće stvoriti morski dojam. Ako su vam zidovi, primjerice zeleni, odlično će im parirati bijela boja. Siva ide uz ljubičastu i tirkiznu, no vodite se i svojim ukusom i željama.

Cvijeće vraća život

Ni u jednom godišnjem dobu nije nam dostupno toliko raznolikog cvijeća kao ljeti pa iskoristite sve njegove prednosti. Možete se i poigrati pa napraviti prave aranžmane za stolove. Primjerice, imate li široku staklenu vazu, na njeno dno stavite limune ili kamenčiće pa tek onda vodu i cvijeće. Isto tako možete staviti plutajuće cvijetove u širu posudu uz dodatak svijeća.

Spojite interijer i eksterijer


Pretvorite svoj balkon ili terasu u pravu malu ljetnu oazu. Iznesite van šarene jastuke, lanterne, svijeće i cvijeće i priuštite si pravi odmor u vlastitom domu. Ispijanje jutarnje kave bit će vam prava uživancija u takvom prostoru.

Baldahinom do kraljevskog osjećaja


Ako ste oduvijek sanjali o kraljevskom krevetu s baldahinima, nema razloga zašto si baš to ne bi prišuštili ovog ljeta. Dakako, ne za kraljevsku cijenu, nego mnogo jeftinije. Internet je prepun predvinih baldahina različitih boja koji ujedno mogu služiti i kao mreža protiv komaraca u ovim mjesecima, a osim što su povoljni, vrlo ih je lako instalirati. Spavaća soba će odmah izgledati elegantnije.

Promijenite izvore svjetla

Ako je već godinama vaš jedini izvor umjetnog svjetla stropna lampa, vrijeme je za promjenu. Začudit ćete se kakav ćete efekt postići rasporedite li svjetla u svojem domu na drugačiji način. Dizajneri interijera uvijek se zalažu za više manjih svjetilljki raspoređenih diljem prostorije. Tako u svakom trenutku možete upaliti onoliko svjetla koliko vam je zaista potrebno, a cijeli će prostor uvečer izgledati daleko romantičnije.