Časopis objavio fotku pogrešne manekenke: "Ovo se ne bi dogodilo bjelkinji"

Foto: EPA-EFE, Instagram

MANEKENKA Adut Akech kojoj je u siječnju dodijeljena laskava titula supermodela godine progovorila je o nepravdi koja joj je nanesena u australskom časopisu Who.

Naime, uz njezin intervju objavili su fotografiju manekenke Flavije Lazarus što su mnogi proglasili rasizmom, a sada ih je za isto optužila i manekenka u objavi na svojem Instagramu.

"Ovo me uzrujalo i razljutilo. Uvrijeđena sam i za ovakvo nešto nema opravdanja", napisala je u podužoj objavi u kojoj je naglasila i kako smatra da je ovo uvredljivo za cijelu njezinu rasu, a ironično je da je to upravo bila i tema o kojoj je govorila u intervjuu. Časopis je optužila za ograničenost jer su ovime pokazali da smatraju kako svi Afrikanci izgledaju jednako te je, unatoč njihovoj isprici, odlučila o svemu javno progovoriti kako bi stala na kraj rasizmu u manekenskoj industriji.

"Sigurna sam da se ovo ne bi dogodilo bjelkinji", naglasila je manekenka.

Adut je rođena Sudanka, a rano djetinjstvo provela je u izbjegličkom kampu u Keniji. Sa sedam godina se preselila u Australiju s obitelji, a modnu karijeru započela je kad joj je bilo samo 16 godina. Iako joj je sada tek 19, već je krasila brojne naslovnice poznatih modnih časopisa i nosila revije najvećih modnih kuća poput Saint Laurenta, Valentina, Givenchy, Kenza, Prade...