Dobra cipela zlata vrijedi

Foto: Press Foto

UDALJENOST koju čovjek za svog života pređe na stopalima jednaka je putu oko svijeta u četiri navrata! Još prije 40.000 godina čovjek je razvio potrebu da zaštiti stopalo od vanjskih utjecaja. I dok je cipela tisućama godina služila čisto praktičnoj svrsi, u posljednjih nekoliko stoljeća od cipele je nastao modni simbol. Dobra cipela glavu čuva i svakako zaslužuje da joj se pridaje dovoljno pažnje jer ona i dalje štiti stopalo koje nas neumorno nosi kroz život.

Prve su cipele bile čista improvizacija pračovjeka koji je oko gležnja i stopala omotavao kožu ili krzno, da bi u antičko doba razvojem različitih vrsta obuće poput: sandale ili opanka, cipela postala statusni simbol. Procvat obućarstva dogodio se u Srednjem vijeku kad je cipela uz  potplatu dobila i visoku petu. No, tek je 19. stoljeće označilo početak modnog dizajna cipele koji  poznajemo.



Uz današnju ponudu postalo je teško pronaći odgovarajuću cipelu koja će cijenom i kvalitetom u potpunosti odgovarati našem stopalu. U slučaju dvojbe ili nedoumice,  najbolje je okrenuti se provjerenim brandovima s dugom tradicijom i tisućama pređenih kilometara na stopalima velikih i malih. Modna marka odnosno brand  gradi se godinama, a ozbiljan proizvođač koji ulaže u kvalitetu, osjeća odgovornost prema svojim kupcima i obavezu da ispuni njihova očekivanja.

Poznata njemačka modna kuća Tom Tailor iza sebe ima tradiciju proizvodnje odjeće i obuće dulju od 50 godina. S 12 kolekcija koje godišnje izbace na tržište i više od 1.300 dućana i zastupstava u više od 20 zemalja svijeta, sa sigurnošću možemo reći da je Tom Tailor etablirana modna marka. Sportski dizajn cipele Tom Tailor kombiniran s  jednostavnim, ali modernim stilom, privlači u prvom redu ljude koji prate modne trendove i žele se elegantno odijevati u svakodnevnom životu.  Svojom sportskom elegancijom, Tom Tailor cipele i tenisice upotpunjuju vanjsku sliku modernog zaposlenog muškarca ili žene. Dizajneri ove tvrtke znaju kako udovoljiti ukusu kupca, ne zaboravljajući pri tom duh vremena u kojem stvaraju obuću koja je izvrstan spoj dizajna i kvalitete po pristupačnoj cijeni.



Svježim, urbanim stilom odišu i cipele marke Dockers by Gerli. Čvrsta cipela koja je svoju vrijednost dokazala u najtežim uvjetima rada na dokovima. Dizajnirana je naime doista za radnike u luci, a i dan danas u svojem dizajnu nosi djelić povijesti koji vlasnike popularnih dokersica  podsjeća na njene početke i razlog zašto se razvila u svjetski poznatu marku obuće kavu poznajemo danas. Materijal od kojeg se dokersice rade iznimno je izdržljiv i kvalitetan. S vremenom su dizajnirane kolekcije koje su manje robusne i više prilagodljive odjeći koju nosimo u svakodnevnim prilikama. Dockers by Gerli danas ima linije obuće za muškarce, žene i djecu. Ako tražite cipelu koja će dugo trajati i neće Vas iznevjeriti ni na kiši, ni na snijegu – odaberite Dokers by Gerli!



Tom Tailor i Dockers
obuću potražite kod domaćeg zastupnika Klub Kalifornija u njihovom online shopu na: www.klub-kalifornija.com ili u nekom od prodajnih centara diljem Hrvatske.