Dok god radite ove tipične pogreške, nećete biti zadovoljni svojom kosom

AKO želite da vam kosa bude lijepa i njegovana, morate o njoj dobro brinuti, a to obično podrazumijeva redovito pranje, šišanje i korištenje preparata za njegu.

No, ništa vam neće pomoći ako radite ijednu od tri tipične pogreške s kosom na koje su za Cosmopolitan upozorili stručnjaci. Evo o čemu je riječ:

Perete kosu vrućom vodom

Voda toplija od 38 stupnjeva Celzijusa može ošteti kosu i zato se preporučuje prati je mlakom, a za one izdržljivije, čak i hladnom vodom. Također, važno je temeljito isprati šampon i regenerator, jer će u protivnom kosa odmah nakon pranja izgledati prljavo i slijepljeno.

Stilizirate je dok je mokra

Kosu nipošto ne biste trebali češljati dok je mokra jer je tada podložnija pucanju i opadanju. Također, mokru kosu ne biste smjeli tretirati ni prevelikom toplinom, odnosno peglom ili električnim uvijačem, jer ćete je tako također oštetiti, a jednak efekt na mokroj kosi imat će i preparati za stiliziranje poput pjene, gela ili spreja.

Pretjerujete s proizvodima za njegu

Iako će vam svaki frizer preporučiti da koristite regenerator, masku, serume i ulja za kosu, morate u tome biti umjereni. Primjerice, masku i regenerator nikako ne biste smjeli koristiti tijekom istog pranja jer ćete tako postići protuučinak i umjesto njege, kosi nanijeti štetu. Također, ako koristite serum za njegu, ne treba vam i ulje i obratno, a u odabiru idealne njege za vaš tip kose najbolje će vam pomoći vaš frizer.