Emily Ratajkowski na crvenom tepihu poslala poruku holivudskom zlostavljaču žena

Foto: Broad Image, Instagram

VIJEST o tome da je bivši holivudski producent Harvey Weinstein postigao privremenu nagodbu s desecima žena koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje nije se nikako svidjela Emily Ratajkowski.

Manekenka i glumica, koja nije među producentovim žrtvama, na premijeri filma Uncut Gems pojavila se s jasnom porukom Weinsteinu koju je pokazala dok je pozirala na crvenom tepihu

Emily, koja je na event došla u pratnji svojeg supruga Sebastiana Bear-McClarda, na nadlaktici je napisala "f*ck Harvey" (j***š Harveyja) te je spremno podigla ruku dok je pozirala fotografima, a svoju poruku holivudskom zlostavljaču objavila je i na Instagramu.

"Danas su Harvey Weinstein i njegov bivši studio postigli nagodbu vrijednu 25 milijuna dolara s njegovim žrtvama. Weinstein, koji je optužen za seksualno uznemiravanje i silovanje, neće morati priznati da je napravio ništa loše ni platiti kaznu iz svog džepa", napisala je u opisu fotke uz hešteg "no justice no peace" (nema pravde nema mira).

Podsjetimo, Weinsteina je za seksualno zlostavljanje, koje datira unazad nekoliko desetljeća, optužilo više od 70 žena. Weinstein je odbacio sve optužbe i rekao da su se svi seksualni odnosi dogodili uz pristanak. 

Nagodba koja je sada postignuta privest će kraju gotovo sve građanske tužbe glumica i bivših zaposlenica koje su Weinsteina optužile za kaznena djela, od seksualnog uznemiravanja do silovanja, navodi New York Times. 

Osiguranje bivšeg filmskog studija Weinstein Co obavit će isplatu, a Weinstein neće morati priznati nedjela ni išta platiti.