Evo kako će vam baš svake traperice koje imate pristajati savršeno

PRONALAZAK savršenih traperica za mnoge je žene nemoguća misija, no što ako vam kažemo da takve već imate u svojem ormaru?

Modni stručnjaci su za Who What Wear otkrili nekoliko stilskih trikova uz koje ćete izgledati sjajno u svakom modelu traperica, čak i onim najrizičnijima, u bijeloj boji.

Široke

Vintage traperice širokih i ravnih nogavica koje su se ponovno vratile u modu učinit ćete puno laskavijima ako ih iskombinirate s cipelama s visokom petom. Također, laskavom efektu doprinijet će i majica uvučena u traperice jer ćete tako naglasiti najuži dio svojeg tijela, odnosno struk.

U kombinaciji s dolčevitom, po mogućnosti u crnoj boji, i vaš će trup djelovati puno vitkije, a kako biste dodatno naglasili struk, stavite neki upečatljivi remen ili torbicu koja se nosi oko struka.

Trapezice

Još jedan model traperica koji se vratio u modu su trapezice, a njih nije tako teško učiniti laskavima jer uglavnom stoje svima. No za još bolji dojam iskombinirajte ih s kratkim topićem ili bluzom, odnosno majicom uvučenom u njih kako biste istaknuli struk.

I kod ovog modela će dojam popraviti visoke pete, ali efekt neće biti puno manje laskav ni s ravnim cipelama ili tenisicama.

Kod cropanih modela su cipele s potpeticama, čak i onim niskima, svakako bolji odabir od ravnih.

Visoki struk

Danas većina modela traperica koje možemo kupiti u trgovinama ima laskavi visoki struk koji je najbolje istaknuti tako da majicu uvučete u hlače.

Ako želite pri tome sakriti trbuh, odaberite širu majicu ili bluzu, ili preko uske odjenite sako ili košulju koju možete svezati pri dnu.

Skinny

Vrijeme je da se pomirimo da ovaj model traperica nikad neće izaći iz mode, a iako su u modi već godinama, mnoge ih žene i dalje ne znaju dobro kombinirati. Kod uskih traperica je jako bitno pogoditi odgovarajući broj, a najbolje ih je kombinirati sa širokim gornjim dijelom. Odličan izbor su trendi i bluze s naglašenim ramenima ili napuhanim rukavima.

Idealne su i za vrlo popularnu kombinaciju haljine i traperica, a što se tiče obuće i u ovom ćete slučaju najbolji efekt postići s visokim potpeticama.

Također, u kombinaciji s čizmama do koljena u ovakvim trapericama će svačije noge izgledati sjajno.

Ravne

S ovim modelom traperica najteže je pogriješiti jer, osim što pristaju gotovo svima, sjajno se kombiniraju sa svakim modelom obuće, od ravnih cipela i tenisica do štikli i gležnjača s visokom petom.

S obzirom na to da nisu pripijene uz tijelo, uz njih je najbolje kombinirati uske majice ili bluze, dok je široke bolje uvući u traperice i dodatno naglasiti struk upečatljivim remenom.

Bijele

Najmanje laskave traperice, bez obzira na kroj, one su u bijeloj boji i zato ih mnoge žene izbjegavaju nositi. No i one, uz nekoliko stilskih trikova, mogu biti itekako laskave.

Primjerice, s njima se puno lakše odvažiti na kombinaciju trapera na traper jer će djelovati puno elegantnije i manje napasno od kombinacije dva komada od plavog trapera.

Elegantno će izgledati i ako ih iskombinirate s bijelom košuljom i svemu dodate tamni remen kako biste naglasili struk i učinili noge vizualno dužima. Za najbolji dojam odaberite bijele traperice s malo širim nogavicama i izbjegavajte skinny modele.

Poderane

Kod poderanih traperica je, za početak, najvažnije odabrati model koji vam nije preuzak jer ne želite da vam kroz rupe viri stisnuta koža. 

A ovisno o modelu koji odaberite, primijenite neko od gore navedenih stilskih pravila.