Fanovi popljuvali Rihannu zbog uvredljivog naziva highlightera

Foto: Instagram

PJEVAČICA, dizajnerica i beauty mogulica Rihanna zbog svoje nove kolekcije make-upa našla se na udaru kritika javnosti.

Nakon što je u subotu na službenom Instagramu njenog brenda Fenty Beauty najavljeno lansiranje triju novih nijansi bronzera, društvene mreže preplavile su negativne reakcije na račun naziva jedne od nijansi koji je javnost protumačila kao uvredljiv.

Nazivi novih highlightera su "Afternoon Snack/Mo' Hunny", "Penny 4 u Thots" i "Geisha Chic", a sporan je upravo ovaj zadnji.

Javnosti je zasmetalo korištenje zanimanja gejša u glamuroznom kontekstu jer su japanske gejše tijekom povijesti povezivane s prostitucijom.

"Mislim da naziv 'Geisha Chic' nije dobar izbor jer ignorira povijest, svu težinu i cjelokupno iskustvo gejši. Dugo sam čekala na neku ovakvu nijansu, no ne želim kupiti ovaj proizvod s ovakvim imenom", "Kakvo je ovo ime?! Nije chic biti gejša i to nije nešto čemu bi djevojke trebale težiti", "U ime svih Istočnih Azijata: lijepa nijansa, no što je s imenom? Zaista? Želiš imati inkluzivan brend, a onda ti se dogodi ovo...", samo su neke od burnih reakcija javnosti na naziv highlightera koje su, očigledno, doprle i do Rihanne.

Fotka je uklonjena sa stranica brenda i najavljene su samo prve dvije nijanse, dok je sporna izbačena.