Druga večer Fashion.hr-a: Zigman predstavio dječju kolekciju, Dojčinović oduševila nepobjedivim glamurom

MODNI hedonisti pohrlili su sinoć na Zagrebački velesajam kako bi sudjelovali u drugoj večeri modne manifestacije Fashion.hr i "bacili oko" na kolekcije za sezonu jesen/zima 2012./2013. Sudeći prema mnogobrojnoj publici, većina hrvatskih celebrityja, ali i običnog puka, nadolazeće zime grijat će se u kreacijama naših najcjenjenijih dizajnera među kojima svoje mjesto svakako pronalaze Juraj Zigman, Aleksandra Dojčinović, Ana Maria Ricov, Igor Galaš Te Ogi Antunac i Zoran Mrvoš.

Zigman

Večer su otvorile vesele i zaigrane djevojčice koje su s ponosom nosile Zigmanovu kolekciju BAMBI, namijenjenu malim modnim sljedbenicama. Pozitivne energije nije nedostajalo ni na pisti, a ni u kolekciji koja je prštila haljinicama veselih boja ukrašenih volanima, čipkicom i nezaobilaznim tilom, kaputićima kariranog uzorka s faldicama, cifom i gdjekojim traper detaljima, prepoznatljivim majicama sa printom koje bi, vjerujemo, i majke najradije posuđivale od svojih malih princeza.

Aleksandra Dojčinović


Poslije Zigmanove razigrane kolekcije, slijedio je spoj elegancije, profinjenosti i Hollywoodskog glamura 50' pod imenom Aleksandre Dojčinović. Dugačkim haljinama i kombinezonima s otvorenim leđima, izrađenim od najfinijih materijala i s prepoznatljivim remenima u karamel, bijeloj i zlatnoj boji, stavljen je naglasak na ljepotu ženine siluete. Brojni volanima, detaljima od čipke i lepršavim, mekim linijama,  izražena je ženstvenost koja se krije u svakoj od nas i koja je, još jednom, lansirala Aleksandru na sam vrh modnog trona.

Ana Maria Ricov


Kolekciju za urbanu i samouvjerenu mladu ženu koja točno zna što želi, predstavila je Ana Maria Ricov. Funkcionalnost, ali i ležernost ključni su elementi njezinih kreacija koje su se plasirale na potpuno drugačiju dimenziju. Brojni nabori, cifovi i prorezi te prozirni materijali koji ženi daju dašak misterioznosti upotpunili su kolekciju baziranu na sivo-crnim hlačama, košuljama s ukrašenim ovratnicima, kaputima od tvida i gdjekojom ljubičastom i jarko zelenom haljinom.

Igor Galaš


Suradnja modne kuće Arena i ambasadora mode Igora Galaša inspiraciju je pronašla u elementima prirode, koji su specifični za sve Galaševe kolekcije. Maksi modeli izrađeni od najfinijih pletiva, preokrenuti džepovi kao vrlo zanimljivi detalji na haljinama-kaputima u bež, sivoj, ljubičastoj i snježno bijeloj boji s neobično velikim ovratnicima te specifične frizure manekenki asociraju na nekadašnju Carsku Rusiju, a vjerujem da bi svojom funkcionalnošću otopili i rusku zimu.

Antunac i Mrvoš


Modni dvojac Ogi Antunac i Zoran Mrvoš dokazao je još jednom da se suprotnosti privlače te se poigrao detaljima i materijalima kako bi naglasio minimalizam i jednostavnost muških i ženskih modela. Kombinacija prozirnih i drapiranih materijala s elementima kože, cijelu kolekciju prikazuje na jedan pomalo rokerski i darkerski način s daškom high tech.  Jaknama s kapuljačama, strukiranim remenjem, kožnim hlačama, izrezu na leđima i bolero-jaknicama s cifom sa svih strana, suprotstavljene su sjajne i šljokaste majice i haljine u kojima bez problema možete produžiti s dnevne kave u noćni izlazak.

Video pogledajte ovdje: