FASHION.HR otvoren sjajnom revijom dvojca I-GLE na kultnoj zagrebačkoj lokaciji

Foto: Promo

MODNA groznica je počela – otvorenjem najvećeg tjedna mode u regiji, FASHION.HR-a! Prezentacija nove kolekcije modnog dvojca I-Gle zagrebački Studentski centar, inače kultno mjesto ne samo studentskih nego i širih društvenih sadržaja i značenja, pretvorila je u pistu i kulisu fantastične modne revije. Nataši Mihaljčišin i Martini Vrdoljak Ranilović, dizajnericama koje stoje iza brenda I-Gle i čvrsto kroče modnim stazama više od dvadeset godina, tako je ponovno pripala čast otvoriti modni događaj sezone, kojeg nisu propustila ni brojna poznata imena: Marijana Batinić, Edvin Liverić, Nenad Korkut, Livio Badurina, Saša Joka, Vedrana Ergić, Ogi Antunac, Zoran Aragović i ostali.

Dizajnerice koje su za svoj rad početkom ove godine nagrađene nagradom „Ana Lendvaj“ i ove su sezone ljubiteljima njihovog modnog potpisa servirale svoju prepoznatljivu dizajnersku priču. Inspirirane aktualnim pitanjima koja ih konstantno zaokupljaju, kreirale su svojevrsni ženstveni grunge – kolekciju koja je i ženstvena i opuštena istovremeno.

„Dekonstrukcija je način na koji komuniciramo s modom gotovo od samog našeg modnog početka. Dinamično preslagivanje i propitivanje osnovnih principa koje spajaju i razdvajaju pojmove odijevanja s onima koje nazivamo modnim je dominantna unutarnja tema naše recentne kolekcije“, objasnile su Nataša i Martina, dizajnerski duo, koji je za kolekciju jesen-zima kombinirao vunu, pamuk, svilu, pletivo i sintetske tkanine u zagasitim tonovima s bijelim i svjetlucavim detaljima.

Poigrale su se i u kombiniranju materijala pa je tako publika svjedočila odličnoj igri jednostavnih i strogih linija te ploha koje nastaju razaranjem i reanimacijom tekstila. Uz asocijaciju na zamišljeni futurizam i boravak u nekoj neizvjesnoj budućnosti, ova je modna priča postavila ljepotu privremenosti i neuhvatljivog, a istovremenog stvaranja i rastvaranja kao sintagmu modnosti suvremene kulturne stvarnosti i nestvarnosti.

Nakon svečanog otvorenja FASHION.HR-a, u jedinstvenom prostoru SC-a i danas se program 27. izdanja tjedna mode nastavlja na toj kultnoj lokaciji predstavljanjem novih kolekcija Morane Krklec, branda Unaesthetik i Branke Donassy. Od 24. do 27. listopada na rasporedu su revije na pisti Paviljona 8 Zagrebačkog velesajma, na kojoj će nastupiti poznata dizajnerska imena: Robert Sever, Ivica Skoko, Ivica Klarić, Marina Design, BiteMyStyle by Zoran Aragović, KLISAB, Ana Maria Ricov, Twins, Jelena Holec, Mateyaneira te po prvi puta, londonska dizajnerica hrvatskog podrijetla Staša Randall sa svojim brandom Staša Design.