Fudbalerka je opet in: Najgora frizura svih vremena vratila se u novom izdanju

Foto: Instagram

GODINU na izmaku obilježio je povratak mnogih retro frizura, uključujući i onih za koje smo mislili da se nikad neće vratiti u modu.

Jedna od njih je takozvana tuta, frizura koju je prekrasna glumica Charlize Theron uspjela čak učiniti i privlačnom, a pred sam kraj godine u modu se vratila i fudbalerka.

Frizura koju karakteriziraju kratki pramenovi sprijeda i dugački straga, uz vrat, obilježila je devedesete godine prošlog stoljeća te je po mnogima jedna od najgorih frizura svih vremena, a sada se vratila u malo modernijem izdanju.

Nova fudbalerka ima karakteristike i popularne slojevite shaggy cut frizure iz sedamdesetih, još jednog retro looka koji je oživio u 2019. godini.

Predvodnica trenda nove fudbalerke je pjevačica Miley Cyrus koju je pred kraj prošlog mjeseca tako ošišala njezina mama, no frizuru je nakon nje sredila frizerka Sally Hershberger.

Miley je svoju fudbalerku učinila modernijom tako da joj je dodala i asimetrične šiške koje su frizuri podarile dašak punk vibre. Na sličan, ali ipak malo uredniji look odlučila se i zvijezda hit serije Euphoria, glumica i manekenka Barbie Ferriera.

Školski primjer spoja fudbalerke i shaggy cuta je frizura kanadskog glumca Finna Wolfharda, poznatog po ulozi u seriji Stranger Things.

Bivša zvijezda Disney Channela, glumica Rowan Blanchard pokazala je da ova frizura funkcionira i na kovrčavoj kosi.

Dužu varijantu fudbalerke isprobala je i pjevačica Halsey, koja je poznata po čestim promjenama frizura pa pretpostavljamo da je i ovdje bila riječ samo o periki.