Genijalan trik uz koji vam više neće urastati dlake nakon depiliranja britvicom

Foto: Instagram

DEPILIRANJE britvicom može biti jako bolno.

Iako je to najbrži način rješavanja neželjenih dlačica na tijelu, za posljednice često ima porezotine i, još gore od toga, urasle dlačice.

No uz ovaj genijalni trik koji smo pronašli na YouTube kanalu poznate beauty blogerice Jessie B. to više neće biti problem. Ona se u videu fokusirala na bikini zonu, no isti trik primjenjiv je i na sve druge dijelove tijela gdje koristite britvicu. 

Trik se sastoji od nekoliko koraka koje vam, vjerujemo, neće biti teško slijediti s obzirom na to da ćete ovako sigurno izbjeći urastanje dlačice.

Prvi korak je obavezan kod depilacije bikini zone, dok se kod brijanja nogu može i preskočiti, a uključuje lagano podrezivanje dlačica. 

Sljedeći korak (odnosno prvi ako brijete samo noge ili pazuhe) je topla kupka koja će omekšati folikule dlaka. To je ujedno i ključni korak koji će spriječiti njihovo urastanje.

To stvari postaju malo zanimljivije jer Jessie izbjegava korištenje kreme i pjene za depilaciju već umjesto njih koristi  - maslinovo ulje. Vi je, naravno, ne morate poslušati, ali možete ako vam se sviđaju njeni argumenti.

"Jednostavno nanesite nekoliko kapi maslinova ulja na ruke i razmažite ih na dijelu tijela koji želite obrijati", kaže blogerica i naglašava da će maslinovo ulje pružiti koži potrebnu hidratizaciju te i da je odličan izvor antioksidansa, vitamina i esencijalnih masnih kiselina od kojih će koža imati brojne koristi. 

U nastavku vam donosimo i video s YouTubea: