Gluhi maneken koji je osvojio Tyru Banks i publiku: Tko je Nyle DiMarco?

Foto: Instagram, ANTM, Giphy

UPOZORENJE! Ako još nisi pogledala do kraja 22. sezonu showa "ANTM", u ovom članku otkrivamo tko je pobijedio!

Slavna voditeljica, producentica i manekenka Tyra Banks u svojem se showu "America's Next Top Model" svake sezone trudi dokazati kako ljepota leži u različitosti te ohrabriti netipične modele da pronađu samopouzdanje i svoje mjesto u modnoj industriji.

Nakon Chantelle Vinnie, manekenke s rijetkim kožnim oboljenjem koja je nakon ovog showa postigla zavidan uspjeh u modnom svijetu, ugodno iznenađenje ove sezone bio je Nyle DiMarco, mladić koji je na prvu osvojio žiri, ali i publiku.

26-godišnji Nyle rođen je u New Yorku i gluh od rođenja, baš kao i njegova majka koja je samostalno odgojila Nylea i njegovu braću, koji su također gluhi. Ti izazovi upornome Nyleu nisu predstavljali prepreku u naumu da postane model i glumac pa je tako stigao u show "ANTM" koji je svakako odlična odskočna daska.

Na setu se Nyle snalazio uz pomoć prevoditelja, a u kući je s ostalim modelima komunicirao uz pomoć pametnog telefona.

Upravo zahvaljujući simpatičnoj osobnosti, dobroj komunikaciji s fotografima, izbjegavanju drame i ozbiljnom pristupu zadacima, isprva sramežljivi Nyle već nakon nekoliko epizoda postao je opaka konkurencija ostalim natjecateljima te na samom kraju prešišao konkurenciju i postao prvi gluhi maneken koji je osvojio ovu titulu.

Kako je izjavio nakon pobjede, uspjeh je odlučio posvetiti svojoj obitelji i zajednici gluhih osoba te se nada kako će uz pomoć ove emisije pomoći drugima da se osnaže i krenu ostvarivati svoje snove.

Sigurni smo da će već sljedeće sezone pronaći svoje mjesto u brojnim modnim kampanjama.