Hoće li podizanje i sjenčanje usana zamijeniti korekcije filerima?

U DOBA kada je 22-godišnja Kylie Jenner jedna od najvećih beauty trendseterica, jasno je da se sve veći broj mladih djevojaka, ali i nešto starijih žena odlučuju na korigiranje, odnosno povećavanje usana hijaluronskim filerima. 

Ipak, njihov najveći problem je kratkotrajnost jer na tretmane morate odlaziti svakih nekoliko mjeseci, ovisno o brzini razgradnje hijalurona u vašem tijelu i cijeni koja, ako idete kod provjereno dobrog estetičara i nije niska. 

Upravo su zato tretmani podizanja i sjenčanja usana postali opaka konkurencija slavnim filerima. 

Što je podizanje usana?

Podizanje usana postupak je koji se obavlja kirurškim zahvatom, a riječ je presađivanju tkiva iz područja ispod nosa u gornju usnu. Mali rez nalazi se ispod nosa pa je ožiljak slabo vidljiv ili potpuno nevidljiv, a radi se o trajnoj korekciji usana nakon koje se one, naravno, doimaju znatno većima nego ranije. 

Cijena ovog zahvata duplo je veća nego cijena korekcije filerima, no nije ga potrebno ponavljati.

Što je sjenčanje usana?

Sjenčanje usana je najbezbolniji tretman od sva tri navedena jer se radi o trajnom make-upu pomoću kojeg se vaše usne osjenčavanju tako da vizualno izgledaju veće i punije. 

Bira se boja za nijansu tamnija od prirodne boje vaših usana i radi se ombre efekt koji daje usnama punoću. 

Ovaj se tretman najčešće radi u salonima ljepote i cjenovno je približan korekciji filerima, no učinak traje znatno duže.