Istraživanje dokazalo da plaćamo "ženski porez": Isti proizvodi više će nas koštati nego muškarce!

Foto: GAS Jeans

OVO zaista nije fer!

Poznato je za žene više shoppingiraju od muškaraca, no trebaju li zbog toga plaćati dva puta višu cijenu za isti proizvod?

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako proizvođači bez imalo pardona za jednake artikle ženama naplaćuju više, čak i duplo, piše The Times.

Istraživanje je provedeno na tisuću artikala među kojima se našla odjeća, kozmetika i igračke, a posebno su zanimljivi bili proizvodi poput traperica, dezića i britvica, odnosno oni koje koriste i muškarci i žene.

Istraživači su zaključili da su ženski proizvodi u prosjeku 37 posto skuplji, a razlike su veće što su brandovi prestižniji.

Tako će žene Chanelov dezić Allure platiti u prosjeku 80 kn više od muškog, a traperice Levi's 501 za žensku će populaciju biti 46 posto skuplje!

Neke tvrtke pokušale su se opravdati izlikama kao što su kvaliteta materijala i sastojaka te različite formule uz pomoću kojih izračunavaju cijene, no činjenica da je neprihvatljivo da žene iste proizvode istih brandova plaćaju skuplje i dalje je neprihvatljiva.