Kako možeš iskoristiti baby puder na 8 super načina kad su ljepota i odjeća u pitanju

Foto: 123rf

SKROMNI baby puder uvijek je dobro imati u svom domu čak i ako nemaš djece.

Ovaj umirujući, transparentni proizvod spasit će te u mnogim prilikama te jeftino i djelotvorno unaprijediti tvoju beauty rutinu.

1. Bolji volumen trepavica

Prije nanošenja maskare, na trepavice prvo prstom nanesi malo baby pudera. Zatim stavi maskaru i uživaj u sexy volumenu svojih trepavica.

2. Matiranje masne kože

Najbolji način za matiranje masne kože, pogotovo kada već imamo šminku na licu je korištenje transparentnog pudera. On je proziran i ne dodaje slojeve boje i šminke pa je efekt prirodan i uredan. Umjesto transparentnog pudera, nos, čelo i bradu možeš matirati i baby puderom - samo pazi da ga naneseš velikom četkom.

3. Umjesto suhog šampona

Baby puder odlično upija masnoće pa ga možeš koristiti poput suhog šampona. Nanesi ga na tjeme, izmasiraj vlasište, pusti da stoji par minuta i dobro iščetkaj.

4. Da prištić prije prođe

Stari trik s kaladontom radije zamijeni baby puderom koji neće isušiti kožu. Puder će umiriti područje na kojem se nalazi prištić te blago ukloniti crvenilo.

5. Umirivanje kože nakon depilacije

Bez obzira na to radi li se o depilaciji voskom, epilatorom ili britvicom - ako ti se koža nakon tretmana crveni i ako često dobivaš prištiće, smiri ju nježnim baby puderom.

6. Skidanje pijeska s kože

Ako se kupaš na pješčanoj plaži i ne možeš riješiti pijeska s kože, na ruke stavi baby puder i prijeđi po rukama i nogama. Pijesak će samo spuznuti.

7. Uklanjanje ružnog mirisa u kratkom roku

Nakon teretane ne stigneš skočiti pod tuš ili se brzo moraš presvući nakon posla i krenuti dalje? Noge izmasiraj s malo baby pudera koji će ukloniti znoj i upiti neugodne mirise.

8. Osvježi ormar

Ako ti se čini da je tvoj ormar poprimio neugodne mirise, stavi baby puder u otvorenu staklenku koju ćeš staviti da stoji u ormaru dan ili dva.