Kako odabrati pravi miris za svaku prostoriju u stanu?

Foto: 123 rf

KADA je riječ o mirisima u tvom domu, i ovdje postoje neka pravila.

No, na tebi je da odlučiš hoćeš li ih slijediti ili kršiti. 
 
1. Kuhinja i blagovaonica
 
Ovo su idealne prostorije za ukusne, na hrani bazirane arome. Isprobaj mirise popit timijana i bosiljka, jabuke, krastavca ili kruške. Mala napomena: izbjegavaj cvjetne mirise u tim prostorijama, jer se oni mogu miješati s mirisom i okusom hrane koja se poslužuje.
 
2. Dnevna soba
 
Miris kojim želiš ispuniti svoju dnevnu sobu, treba odgovarati tvojim omiljenim aktivnostima u njoj. Za opušteniju, svakodnevnu atmosferu, drži se nježnih cvjetnih mirisa, poput latica ruže ili božura. No, ako si tip koji voli zabave, odaberi miris, koji će osjetiti i tvoji gosti i koji će po prostoriji proširiti sretne vibracije, poput divljih bobica.
 
3. Kupaonica
 
Tajna svježih kupaonica? Koristi mirise koji dočaravaju osjećaj čistoće, kao što su npr. mirisi svježe posteljine ili oni morski. A kad god si u nedoumici, odaberi agrume. Limun, grejp, naranča ili limeta, s niti jednim nećeš pogriješiti. Dodatni savjet: ako je tvoja kupaonica mala, izbjegavaj teške i jake mirise, koji će preplaviti prostor.
 
4. Spavaća soba
 
Spavaća soba neka bude rezervirana za mirise koji su prirodni afrodizijaci, poput lavande, jasmina i sandalovine. Ako si želiš priuštiti još bolji san, odaberi one mirise, koji su napravljeni s posebnom namjerom da umiruju i oslobađaju od stresa, a to su vanilija, eukaliptus i menta.