Kate Middleton od kraljice posudila tijaru za večeru s kineskim predsjednikom

Foto: Splash

VOJVOTKINJA Kate poznata je kao jedna od rijetkih dama s dvora koje tijaru nose samo u specijalnim prigodama pa je ovaj tjedan tijaru nosila tek treći put u životu.

Simpatična Kate tijaru je nakon duljeg vremena stavila na glavu za večeru priređenu u čast kineskom predsjedniku Xi Jinpingu, koja se u utorak održala u Buckinghamskoj palači.

Uz lijepu, dugačku crvenu haljinu njezine omiljene dizajnerice Jenny Packham, Kate je podignula kosu u punđu te na glavu stavila tijaru koju je - posudila od kraljice.



Riječ je o čarobnoj tijari pod nazivom Lotus Flower koju je posjedovala Kraljica majka, a koju je rado posuđivala i princeza Margareta.

Kate je nosila i bogate dijamantne naušnice te 2 dijamantne narukvice, za koje se također pretpostavlja da joj ih je posudila kraljica, jer sama vojvotkinja takav dragocjen nakit ne posjeduje, izvještava Celebitchy.

Kraljica Elizabeta II. na večeri je sjedila s desne strane kineskog predsjednika, a bila je odjevena u bijelu haljinu koju je upotpunila plavim draguljima i plavom lentom. Na glavi je imala raskošnu krunu od safira.