Kakve biste kratke hlačice trebali nositi obzirom na oblik vašeg tijela?

Foto: Instagram

OVOG ljeta ih se nemojte bojati, već samo birajte pametno.

A kad kažemo pametno, mislimo da birate one koje laskaju vašoj figuri. Ne znate koji je to model? Mi vam danas otkrivamo sve tajne.

Dječačko tijelo

Ako je vaše tijelo bez istaknutih oblina, onda vam je cilj stvoriti krivulje na pravim mjestima, a to ćete postići odabirom kratkih hlačica s nekom vrstom nabora. U isto vrijeme, kraće hlačice pokazuju vaše tonirane noge za dvostruko laskavi efekt.

Oblik pješčanog sata

Kada su vaše proporcije prilično idealne, važno je da slijedite prirodni oblik svog tijela. Istaknite dodatno svoju figuru hlačicama koje imaju detalj, poput trake oko struka, koju ćete svezati u romantičnu mašnu. Duljina ovisi o vašim preferencijama, no pokušajte se držati labave siluete, koja se kreće.

Oblik jabuke

Za cure s ovakvim oblikom tijela, najbolji su izbor "cutoff" traper hlačice, a plus savjet glasi: izaberite one s nekim detaljima na donjoj polovici, kako biste odvratili pozornost od središta.

Oblik kruške

Ovaj model trebao bi biti inačica midi suknje: viši struk te širenje hlačica od vašeg tijela, kako one idu prema dolje. Dodatni učinak mršavljenja postići ćete ako topić ili majicu ugurate u hlače.


Ako ste niski

Ako ste kratki, takve bi trebale biti i vaše hlačice. Naime, pokazivanje više kože stvara iluziju duljih nogu, odnosno dodaje nekoliko dodatnih centimetara na vašu visinu. Također, pridržavajte se opuštenijih silueta, a ne uskih.

Ako ste visoki

Pokušajte s bermudama, jer visoke dame mogu ih nositi na način da one izgledaju sofisticirano i šik, no niske nažalost ne mogu. Prilagodite ih što bliže vašim nogama, tako da ne izgledaju neuredno te ih uparite s ravnim sandalama, a nikada s petama.