Koristite ju kako treba: Otkrivamo sve tajne Beauty Blender spužvice

Foto: Instagram

VJERUJEMO kako ste već upoznate sa svim prednostima ove čudotvorne spužvice.

Beauty Blender u kratkom je roku zaludio žene diljem svijeta, a radi se o jajolikoj spužvici, kojom se nanosi šminka na lice te koja koži daje prekrasan, ujednačen i baršunast finish.
 
 
Zahvaljujući svom obliku, ovaj nam proizvod pomaže da make-up nanesemo na sve dijelove lica i u jednakoj količini, brzo i jednostavno, a pomaže nam i u štednji na make up-u, kao i u sprječavanju stvaranja ružnih linija na licu.
 
 
Tako ćete u prodaji naći dvije vrste ovog proizvoda: u većoj i manjoj verziji, ali i različitih boja. No, znate li što simbolizira svaki oblik i svaka boja?
 
Originalno, Beauty Blender dolazi u rozoj boji, a on se koristi za nanošenje proizvoda, bez kojeg većina žena ne može zamisliti život, a radi se naravno o puderu, a tu je i kremasto rumenilo. No, tu je i onaj crni, koji je idealan za nanošenje sredstva za samotamnjenje te bronzera.
 
 
Mini verzija ove spužvice predviđena je za nanošenje korektora, dok su nude spužvice odlične za nanošenje losiona, seruma, primera i slično. Tu su i sive spužvice, koje su najbolje za nanošenje rumenila, jer siva boja pomaže u razlikovanju podtonova te ostavljanju savršenog učinka rumenila.
 
 
Prije nanošenja šminke na lice, stavite svoju spužvicu pod mlaku vodu. Možda će vam zvučati čudno, no vlažna spužvica nanijet će besprijekorno šminku na vaše lice. Samo pazite da ona ne bude previše mokra, jer tako nipošto nećete postići željeni učinak. Najbolje bi bilo da ju stisnete 10 puta pod mlazom vode, zatim umotate u ručnik te još jednom stisnete, kako bi iscijedili ostatak vode.
 
 
Šminku i losione također nemojte nanositi direktno na spužvicu, za postizanje istog cilja, već prvo na ruku, a zatim tapkanjem nanesite proizvod na nju i isto tako na lice.
 
 
Svoju spužvicu najlakše ćete očistiti uz pomoć vode i tekućeg sapuna: namakanjem te istiskivanjem, sve dok ona ne bude čista kao nova. Beauty stručnjaci predlažu njezino čišćenje nakon svake upotrebe te zamjenu novom svaka 3 mjeseca.
 
Također, nipošto ne stavljajte spužvicu u mikrovalnu, kako biste ubili bakterije, jer ju tako samo uništavate.