Kultne, ali neugledne čizme na Izabel Kovačić izgledaju nevjerojatno ženstveno

JEDAN od najpoznatijih modnih paradoksa ponovno osvaja srca trendseterica. Riječ je o Dr.Martens cipelama, odnosno čizmama popularno nazvanima Marte. Iako su na samom početku, davnih 40-ih godina, prodavane kao radnička obuća i to po vrlo niskim cijenama, dvadesetak godina kasnije one postaju prepoznatljiv dio outfita skinheadsa, a kasnije ih prihvaćaju i ljubitelji punk kulture.

U međuvremenu su ove kultne cipele pronašle put do modnih pista, kao i do ormara ljubiteljica mode. Postale su dio izražavanja individualnog stila te su poznate po svojoj izdržljivosti. Zahvaljujući svemu tome one su postale vječni klasik.

Ipak, danas su one prilagođene različitim stilovima pa ih je moguće pronaći u najrazličitijim bojama i uzorcima. Jedna od popularnijih je i njihova bijela varijanta, a upravo takve Marte rado nosi i Izabel Kovačić.

Svojim posljednjim outfitom je potvrdila da se ove naizgled neugledne čizme mogu nositi u svim prilikama te da se odlično snalaze u dnevnim varijantama. Ona ih je kombinirala uz sive hlače ispranog izgleda te trendi kožni baloner, a sve je zaokružila pomalo neočekivanom bijelom košuljom kakvu obožavaju romantičarke. Svoj outfit je upotpunila još jednim klasikom, bezvremenskom torbom te decentnim make-upom koji pristaje apsolutno svima.

Ovu ležernu, udobnu, ali i ženstvenu kombinaciju ljubiteljice mode će sasvim sigurno rado kopirati.

Za bijele Dr. Martens čizme, kakve nosi i zgodna Izabel, potrebno je izdvojiti oko 1400 kuna, a zahvaljujući sniženjima trenutno ih je u različitim online trgovinama moguće pronaći i po nešto nižim cijenama.