Lideri iz svijeta biznisa ujedinjuju se kako bi doveli što više žena na vodeća mjesta u tvrtkama

Foto: Press Foto

U VELIKOJ Britaniji upravo se događa važna stvar za sve žene koje žele napredovati u svojim tvrtkama i stići do ključnih pozicija.

Lideri iz svijeta biznisa diljem Velike Britanije ujedinjuju se kako bi pronašli zapreke koje sprečavaju žene da se uspinju do važnih pozicija. 

Jednom kad se sve zapreke pronađu, ideja je u potpunosti ih ukloniti te tako otvorili put inteligentnim, marljivim i moćnim ženama koje bi trebale imati sva prava i prilike kao i muškarci, piše Stylist.

Reviziju će voditi Sir Philip Hampton i Dame Helen Alexander koji su si postavili ambiciozan cilj: povećati broj žena koje sjede u odborima u tvrtkama iz sastava indexa FTSE 350 za 33 posto do 2020. godine.

U 100 odbora u tim tvrtkama trenutno se nalazi 26 posto žena, i to zahvaljujući Lord Daviesu koji je prvi pokrenuo ovakvu akciju.

"Philip Hampton i Helen Alexander napravit će reviziju i proučiti kako mogu podići zastupljenost žena u ovim odborima. Tako će omogućiti da se pronađu i istaknu talentirane žene koje će se u budućnosti moći naći i na izvršnim i na ne-izvršnim  pozicijama u tvrtkama".

Otkrića istraživanja ovih boraca za ženska prava i njihovi prijedlozi vladi bi se trebali predstaviti do kraja godine.