Ljepota iz kuhinje: Četiri recepta koji će uvesti med u vašu beauty rutinu

Foto: Instagram

NISKE temperature, grijanje i vjetar imaju poprilično jak utjecaj na našu kožu i kosu. 

Osim što postanu suhe, izloženost oštećenju kose i kože zimi vrlo je velika i potrebno ih je intenzivno njegovati. 

Tu u pomoć priskače slatki sastojak iz kuhinje - med. Ova namirnica odlična je za reguliranje hidratacije i elastičnosti kože, a uz to djeluje i antibakterijski. Zbog visokog udjela aminokiselina, med je i idealan odabir za hranjenje suhe i ispucale kose. 

Upravo zbog svih njegovih blagodati, donosimo vam četiri recepta koji će vam pomoći da ukomponirate med u svoju beauty rutinu. 

Maska za kosu

Žlicu meda pomiješajte sa žlicom maslinovog ulja i jednim jajetom. Nanesite smjesu na cijelu kosu i isperite je nakon pola sata šamponom koji inače koristite. 

Piling za ruke

Žlicu soli i žlicu meda pomiješajte s nekoliko kapi maslinovog ulja i zatim smjesu nanesite na ruke. Nakon deset minuta nježnog trljanja ruku, isperite smjesu i namažite ruke hranjivom kremom. 

Maska za lice 

Jedno jaje pomiješajte sa žlicom meda i zatim ovu jednostavnu smjesu nanesite na lice. Ostavite je da djeluje petnaest minuta pa je isperite toplom vodom. Nakon što osušite lice, namažite ga kremom koju inače koristite. 

Piling za usne

Dvije žlice šećera pomiješajte s jednom žlicom meda. Smjesu nanesite na usne, ostavite da djeluje pet minuta i zatim uz dodatak malo tople vode istrljajte usne te potom na njih nanesite hidratantni balzam.