Lutke je ne zanimaju: Ova nevjerojatna djevojčica ima portal na kojem objavljuje vijesti za odrasle

Foto: Screenshot Youtube

NJU ne zanima igranje s lutkicama.

Njezino ime je Hilde Kate Lysiak, ona ima 9 godina te dolazi iz gradića Selinsgrove iz Pennsylvanije.

I dok se gotovo sve njezine vršnjakinje još uvijek igraju s lutkicama, Hilde ima neke druge prioritete, a to je izvještavanje o aktualnim događajima na vlastitoj stranici Orange Street News, koju vodi od 2014. godine.

Nakon što je saznala za sumnjivo ubojstvo jedne lokalne žene, Hilde je požurila na mjesto događaja, kako bi pokrila priču. Kasnije je izvijestila kako je glavni osumnjičeni suprug ubijene žene, koji je ubojstvo najvjerojatnije počinio čekićem, no kako je istraga u tijeku, a njezin izvještaj podrazumijevao je i izjave susjeda. Kasnije tog dana, Hilde je objavila tekst i video, koji prate priču.

Slatka Hilde tako je bila prva koja je pokrila tragični događaj, a nakon toga, otišla je u školu, s obzirom da ima samo 9 godina. Drugim riječima, Hilde je objavila značajnu vijest, čak i prije lokalnih novina.

No, njezin pothvat nisu dočekali baš svi s oduševljenjem pa je 9-godišnjakinja ubrzo postala žrtva ružnih komentara na Facebooku. No, bila je spremna i na to pa je svojim kritičarima odgovorila kratkim videom, u kojem im je, među ostalim, poručila: "Ako želite da prestanem s izvještavanjem, maknite se od svojih računala i učinite nešto s vijestima."

I njezin tata Matthew je bio istraživački novinar pa nam je sada jasnije otkud joj tolika strast prema ovom poslu, a on joj je i najveći pomagač.

"Volim obavještavati ljude o aktualnim događajima. Priču o ubojstvu dobila sam iz pouzdanog izvora pa sam ju odlučila i potvrditi", otkrila je mlada novinarka, dok su se njezini kritičari pitali gdje su nestale čajanke.

Čini se kako su one prošlost, a malenoj novinarki želimo puno sreće u daljnjem radu!