Met Gala 2018.: Sve što trebate znati o najvećem modnom događaju u godini koji se odvija večeras

Foto: Splash

PRVI ponedjeljak u svibnju svake godine rezerviran je za Met Galu.

Riječ je o najvećem modnom događaju u godini, poznatom i kao "modni Oskari", koji je osnovan davne 1948. godine i ove godine slavi 70. obljetnicu te će i večeras na uobičajenoj lokaciji, točnije u njujorškom muzeju Metropolitan, okupiti sve koji nešto znače u modi. 
 
Svaka Met Gala ima i određenu temu, odnosno dress code kojeg bi se uzvanici trebali pridržavati. Tema prošlogodišnje bila je inspirirana neobičnim modnim izričajem dizajnerice Rei Kawakubo i njenog brenda Comme des Garçons, koju su najbolje pogodile Rihanna i Katy Perry, a temu ovogodišnjeg bala mnogi strani mediji već su prozvali najkontroverznijom do sad.
 
 
U nastavku saznajte sve što trebate znati o Met Gali 2018.: 
 
Kada se odvija?
 
Kako smo spomenuli na početku, Met Gala se svake godine održava prvog ponedjeljka u svibnju, što je ove godine 7. svibnja, odnosno danas. Zvijezde će se na crvenom tepihu početi okupljati oko 19 sati prema lokalnom vremenu, odnosno u 1 ujutro prema našoj vremenskoj zoni. 
 
Koja je tema?
 
Tema ovogodišnje Met Gale je "Nebeska tijela: Moda i katolička mašta". U sklopu bala odvija se i izložba na kojoj će večeras biti predstavljeno oko 180 modnih komada koji spajaju modu i remek-djela religijske umjetnosti. 
 
Neki od potvrđenih dizajnera koji će večeras izložiti svoj rad su Dolce&Gabbana, Christopher Kane, Jeremy Scott, Jean Paula Gaultier, Chanel, Versace i Valentino, kako navodi Harper's Bazaar. 
 
Izložba će uključivati i 40 vatikanskih odora i drugih predmeta od 15 različitih papa koji do sada nikada nisu napustili Vatikan. 
 
Tko su voditelji?
 
Domaćice, odnosno voditeljice ovogodišnje Met Gale su Amal Clooney, Rihanna i Donatella Versace, pa njih tri sigurno možete očekivati večeras. Što se tiče ostalih uzvanika, kao i svake godine, možete očekivati najpoznatija imena iz svijeta mode i šoubiza, od dizajnera i manekenki, preko filmskih i glazbenih zvijezda, pa sve do poznatih starleta.