Milijunaši iz fotelje: Forbes izbacio listu najbolje plaćenih YouTube vlogera za 2015.

Foto: Screenshot YouTube

DA BI se zaradili milijuni više nije potrebno voditi velike tvrtke i ići svaki dan na posao u odijelu. Ovi mladi ljudi to su uspjeli "iz fotelje", radeći ono što najviše vole.

Uz veliki trud i puno ulaganja, uspjeli su osmisliti sadržaj koji svakodnevno na YouTubeu gledaju milijuni korisnika, a zahvaljujući visokoj gledanosti, stigli su i sponzori koji rado uplaćuju "masne svote" na njihov račun.

Ovo je "Forbesova" lista 10 najbolje plaćenih YouTube vlogera (video blogera) za 2015. godinu:

Na prvom mjestu nalazi se Felix Kjellberg poznatiji kao "PewDiePie", koji zarađuje 12 milijuna dolara zbijajući šale i igrajući video-igre pred kamerom.


Drugo i treće mjesto dijele "Smoosh" iza kojeg se kriju Ian Hecox i Anthony Padilla  te "Fine Brothers" (Benny i Rafi Fine) koji dijele zaradu od 8.5 milijuna dolara godišnje, a snimaju kratke humoristične filmove.

"Smoosh"

"Fine Brothers"

Na četvrtom mjestu je violinistica, plesačica i zabavljačica  Lindsey Stirling koja putem YouTubea gledatelje zabavlja od 2007. godine. Godišnje zarađuje 6 milijuna  dolara.

Peto i šesto mjesto dijele "Rhett & Link", odnosno Rhett McLaughlin i Charles Lincoln Neal III te "KSI", odnosno Olajide Olatunji koji YouTube koristi za promoviranje svoje glazbe. Prošle su godine zaradili 4.5 milijuna dolara.

"Rhett & Link"

"KSI"

Na sedmom mjestu nalazi se beauty vlogerica Michelle Phan koja se proslavila svojim tutorijalima za šminkanje. Ove je godine zaradila 3 milijuna dolara, a popularni filmići doveli su je do unosnih projekata.

Stand-up komičarka Lilly Singh, poznatija pod imenom "Superwoman", Roman Atwood i Rosanna Pansino dijele posljednje mjesto sa zaradom od 2.5 milijuna dolara.

"Superwoman" 

Roman Atwood

 

Rosanna Pansino