Mlada Osječanka rastura "muški posao": Pokušajte se ne zaraziti njenom novom igricom

ONIMA koji programere i gamere zamišljaju isključivo kao muškarce, mlada Osječanka Mirela Kusalić razbit će sve predrasude.

Nekoliko mjeseci nakon što je osmislila i napravila užasno zaraznu igricu Tangram Master, Mirela već ima novu igricu, a njeno ime je Hexagon Colors.

"To je opuštajuća igrica u kojoj je cilj povezati što duži niz šesterokuta, poredanih po bojama, od svjetlijih prema tamnijim nijansama. Zvuči lagano ali je zapravo vrlo zanimljivo, zahtjeva taktiziranje i dobro prepoznavanje boja", opisala je za Index.

Poput Tangram Mastera, i nova igrica ima ocjenu 4,9 na Google Playu, gdje se može potpuno besplatno skinuti.

"Zasad se pokazalo da cure uglavnom bolje igraju ovu igru od dečkiju, jer bolje prepoznavaju nijanse", otkriva nam Mirela, rušeći još jednu predrasudu.

Svi oni koji su zaigrali igricu nisu imali primjedbi na nju.

"Komentari na igricu su vrlo pozitivni, te mi je jako drago što se prijatelji mogu zabaviti mojom novom igricom. Nadam se da će Hexagon Colors postati podjednako popularna kao moja prošla igrica Tangram Master", ističe.

Tangram Master je objavljen prije 5 mjeseci, i dosad je instaliran preko 40 000 puta. U prosjeku se dnevno upali 5800 puta na petnaestak minuta. S obzirom na to da je interes za igricu bio velik te su ljudi njom bili oduševljeni, Mirela je izdala nekoliko većih nadogradnji pa sada Tangram Master nudi više od 400 različitih levela.

"Zasad ću se malo odmoriti, a onda kreće razvoj nove igrice. Imam već nekoliko novih igrica u planu ali moram još provesti dodatna testiranja prije nego odlučim koja je sljedeća", otkriva Mirela.