Modni svijet i ove godine zaljubljen u šarmantne cipele koje su hit svakog ljeta

Foto: Instagram, EPA-EFE, Getty Images, Broad Image

IAKO se svakog ljeta pojave neki novi trendovi u cipelama koji zalude modni svijet, jedan bezvremenski model iz mode ne izlazi već desetljećima.

Riječ je o espadrilama ili špagericama koje su i ove tople sezone osvojile fashionistice, a dobile su odobrenje i jedne od najpoznatijih modnih urednica na svijetu - Anne Wintour.

Zloglasna urednica američkog Voguea u espadrilama se pojavila na ovogodišnjem teniskom turniru Australia Openu, a odabrala je ravan model u svijetloj bež nijansi. Ove bezvremenske cipele obožavaju i slavne vojvotkinje Kate Middleton i Meghan Markle, no one su, za razliku od Anne, vjerne modelima s nadvišenom i punom petom.

Kate je ovog proljeća viđena u svojim omiljenim smeđim špagericama s punom petom koje nosi već godinama, dok je Meghan svoj crni par posljednji put nosila tijekom njezine i Harryjeve turneje u Australiji prošle jeseni.

U espadrilama s punom petom nedavno nas je oduševila i glumica Sofia Vergara koja ih je uklopila u sjajan ljetni stajling za šetnju gradom te potvrdila da se ove cipele uklapaju u svačiji stil.

A da je zbilja riječ o svestranom modelu, dokazuju i brojne modne influencerice s Instagrama koje i ovog ljeta, usprkos brojnim novim trendovima, biraju espadrile.