Nađi ga: Zašto je solo vrijeme dobro za tebe?

Foto: Juicy Couture

VRIJEME je da napuniš baterije.

1. Vrijeme za razmišljanje
 
Naporni dani, tjedni pa čak i mjeseci, ne dopuštaju nam da uzmemo vremena za obradu stvari, koje nam se događaju u životu. Kada si sama, možeš razmisliti o važnim događajima te "organizirati" svoje osjećaje o stvarima koje su se dogodile.
 
2. Kreativnost
 
Svaki posao je lakši onda kada se udobno smjestiš u svoj mali privatni kutak i pustiš omiljenu glazbu. Koji god posao radiš, kreativnost je uvijek poželjna, a malo solo vremena, sigurno će ju dodatno potaknuti.
 
3. Punjenje baterija
 
Biti među ljudima je istovremeno uzbudljivo, ali i iscrpljujuće. Upravo zato, svatko od nas treba vremena samo za sebe, kako bi napunio baterije te se potpuno osvježen vratio među ljude i u interakcije, koje zahtjevaju punu pozornost.

4. Možeš raditi sve što želiš
 
Drugim riječima, ovako ne moraš raditi kompromise oko toga koji film gledati, što i gdje jesti, gdje se prošetati, u koje doba se naći. Ti si glavna!
 
5. Produktivnost
 
Kada si oslobođena ometanja od strane drugih ljudi, bit ćeš produktivnija te brže obavljati zadatke. Tako možda pronađeš vremena za još neke aktivnosti, za koje ga dosad nikako nisi pronalazila.
 
6. Veća neovisnost
 
Kada si sama, nemaš opciju ovisiti o tuđim mišljenjima, savjetima i pomoći. Iako to može biti pomalo zastrašujuće, to također znači da se više nego ikad, moraš oslanjati isključivo na sebe, a to je velika stvar. Neovisnost znači i više samouvjerenosti, što će ti itekako biti od koristi.