Nadrealna modna bajka: Fashion.hr predstavlja službenu kampanju

Foto: Franjo Matković

USUSRET uzbudljivoj modnoj jeseni, Fashion.hr predstavlja službenu kampanju nastalu pod kreativnim vodstvom poznatog modnog fotografa Franje Matkovića.

Njegova vizija ove sezone predstavlja odmak od realnosti i kroz visokostilizirane fotografije priča pomalo nadrealnu modnu bajku. Ona je sve ono što moda u svojoj suštini predstavlja. Ona je kreacija nastala iz želje za stvaranjem nečeg novog, drugačijeg, posebnog. Ona je bijeg od stvarnosti. 
 
 
 
"U zadnje vrijeme se u modnoj fotografiji preferiraju vizuali što bliži našoj 'realnosti'. Iako, to je i dalje zapravo daleko od naše stvarnostii - redovito visoko stilizirano, izrežirano i daje samo privid stvarnog. Vjerujem da se svako toliko moramo maknuti od takvog pristupa modi i podsjetiti se da nismo samo puki promatrači svijeta oko sebe, već imamo priliku stvarati i donijeti nešto novo u njega. Iz toga razloga, htjeli smo stvoriti svojevrsnu nadrealnu modnu bajku u potpuno 'običnim' uvjetima, transformirajući stvarnost kreativnošću, znanjem i alatima koje svakodnevno koristimo", ispričao je svoju modnu viziju fotograf. 
 
 
 
U želji da anticipira i predstavi najjače kreativne snage domaće scene, Fashion.hr i ovom kampanjom želi potaknuti stvaranje nove, drugačije kreativne energije, koja će unijeti svježinu i uzbuđenje na hrvatskoj modnoj sceni. Zaštitna lica kampanje su modeli Hana Fort Mlakar i Laura Bračun.
 
 
Fashion.hr predstavlja 23. sezonu, od 11. do 15. listopada, u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, kad će u pet dana svoje kolekcije predstaviti najjača imena modne scene: eNVy room, Robert Sever, Ivica Skoko, ELFS, Ivica Klarić, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Ana Maria Ricov, Martina Budek, Marina design u suradnji s brendom Ruke, Krie design, Gala Marija Vrbanić, Morana Krklec i Ana Bogdan. 
 
 
Prvi put na pisti nastupit će i dobitnik nagrade "Najbolji mladi dizajner", koji se bira 1. listopada, na najvećem natjecanju za mlade talente Portanova Fashion Incubator u Osijeku.