Najkontroverzniji trenutak u povijesti Oscara? Imamo pobjednicu

Foto: Getty, REX

ZA njega je zaslužna jedna slavna glumica.

Vratimo se nakratko u davnu 2000. godinu... Malo je vjerojatno kako se sjećate koja je holivudska glumica tada osvojila Oscara za sporednu žensku ulogu, no tu uskačemo mi, kako bismo vam to otkrili.



Radi se o Angelini Jolie, za film "Girl, Interrupted", koja je te godine još uvijek furala mračni stil. Tako se i na dodjeli pojavila u dugoj, crnoj haljini, s nemarnom frizurom te mačkastim očima, a pratnja joj je bio njezin brat James Haven.

Nakon što je primila kipić u ruke, Angelina je izjavila: "Osjećam se toliko zaljubljeno u svog brata u ovom trenutku." Malo nakon toga, duo je uhvaćen kako se ljubi u usta. No, malo tko zna kako im to nije bio prvi put, obzirom da su se u usta poljubili i tri mjeseca ranije, u backstageu na dodjeli Zlatnih globusa.



Objašnjenje je kasnije dala najbolja prijateljica njihove majke Marcheline. "Dan kada je Angelina poljubila Jamieja, bio je prvi dan Marchelinine terapije protiv raka. Nitko nije znao da su ona i James taj dan proveli u bolnici. Zajedno su ju napustili te su se i zajedno spremili za dodjelu. To nije bilo ništa incestno, to je bila čista bratska ljubav. 'Pogledajte nas gdje smo sad'. Imali su samo jedno drugo te su imali vrlo blizak odnos, a takav im je bio i odnos s majkom", otkrila je.



Naravno, i Angelina je opovrgnula sve glasine o bilo kakvom incestu, no javnost se i dalje zgražala.



Ubrzo nakon toga, Angelina je upoznala svog drugog supruga, glumca Billyja Boba Thorntona, za kojeg se udala samo dva mjeseca kasnije u Las Vegasu, a glasine su se stišale, iako se to još uvijek uzima kao jedan od najkontroverznijih događaja na Oscarima, ako ne i najkontroverzniji.

Sigurni smo kako se ovako nešto neće ponoviti i noćas, na 89. dodjeli ove prestižne filmske nagrade, s koje vam donosimo sve detalje.