Najljepši ljubavni stihovi koje je otpjevao Oliver Dragojević

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

OLIVER DRAGOJEVIĆ preminuo je danas u Splitu u 71. godini života.

Tijekom dugogodišnje glazbene karijere otpjevao je neke od najljepših domaćih ljubavnih pjesama uz koje su se brojni parovi zaljubili, vjenčali, otplesali prvi ples, smijali se i plakali... Zato se danas povodom njegove smrti prisjećamo Oliverovih 10 najljepših ljubavnih stihova iz pjesama koje je otpjevao i koje će živjeti vječno:

1. Cesarica (1993)

"Cilega života ja sam tia samo nju, da do njenog srca nađem put. Cilega života moje tilo je bez nje, ka' cviće bez vode."

2. Molitva za Magdalenu (1978)

"Sve nježne riječi svijeta sačuvao sam za te u pjesmama mojim, sve nježne riječi svijeta da tebe meni vrate, moja čežnjo davna."

3. Moj lipi anđele (2000)

"Moj lipi anđele pogledaj u mene, ako nas tužne jutrom probude, ja čuvam osmjeh za tebe."

4. Nocturno (1979)

"Sve ti mogu noćas dati, sve što kriju obećanja, tiho biju noćni sati: 'Budi dobra, lijepo sanjaj'."

5. Vjeruj u ljubav (1979)

"Vjeruj u ljubav jer ljubav je sve. Vjeruj u ljubav, ne živi bez nje. Vjeruj u ljubav i sačuvaj ju, vjeruj u ljubav u dobu i zlu."

6. Što to bješe ljubav (1988)

"Gdje li si se dosad skrivala? Znam negdje si uživala. Kad god došla, dobrodošla mi, jer jedno za drugo mi smo stvoreni."

7. Dva put sam umra (1995)

"Živote moj, dva put sam umra, umra za njon, prvi put kad san je vidia ja, drugi put kad je otišla, živote moj, dva put san umra, umra za njoj."

8. Pismo moja (1997)

"Pismo moja leti mi do nje i šapni joj riči najlipše, da još uvik nosin za nju, po srid srca živu ranu koju samo ona ličit zna."

9. Kad mi dođeš ti (2001)

"A kad mi dođeš ti i osmijeh vratiš mi sva patnja i bol života mog će proć. U noćima bez sna, ja tebe dozivam, da dođeš mi ti i kao svi počnemo mi mirno živjeti."

10. Trag u beskraju (2001)

"Sve bi da' da si tu, barem jedan tren da vičnost bude, da ti pratim trag u beskraju, sve bi da' da si tu."