Najveća oskarovska gubitnica sinoć je nosila haljinu tešku 20 kilograma

Foto: EPA-EFE

SLAVNA dama kojoj je sinoć sedmi put izmakao zlatni kipić za najbolju glumicu i službeno je postala najveća gubitnica u povijesti Oscara.

Do sada je bila izjednačena s Amy Adams, Deborom Kerr i Thelmom Ritter, koje su šest puta bile normirane za istu nagradu i izgubile svaki put. Riječ je, naravno, o Glenn Close.

No iako ga nije dobila, 71-godišnja glumica je sinoć sama zgledala kao kipić Oscara, u raskošnoj zlatnoj haljini na preklop s plaštom i dugačkim šlepom, načinjenoj od gotovo 4 milijuna perlica i teškoj nevjerojatnih 20 kilograma.

Masivnu haljinu potpisuje modne kuća Carolina Herrera, a izrađivana je u New Yorku i Mumbaiju te je na njoj radilo čak 40 ljudi koji su ručno ušivali sitne staklene perle.

Težinu haljine otkrila je sama glumica, kada je u njoj stigla na crveni tepih, a na pitanje novinara je li zbog toga prije dodjele dizala utege, šaljivo je odgovorila: "Ne, i vjerojatno će me ova haljina ubiti."

No Glenn je ipak u haljini izdržala do samog kraja ceremonije te je imala još snage i za Vanity Fairov afterparty gdje se pojavila u gotovo jednako raskošnom, ali puno lakšem izdanju.