Nakon što ovo pogledate, nikada nećete koristiti crnu masku za lice

Foto: Screenshot Youtube

OVE maske izazvale su veliki interes javnosti.

Crne maske za lice, koje možete naručiti online putem s brojnih internetskih stranica, u kratkom su roku izazvale veliki interes među ženama, no neke od korisnica itekako su se pokajale nakon njihove upotrebe.
 
 
Konkretno, pričamo o PILATEN Suction crnoj masci, koja se u posljednje vrijeme najčešće spominje na društvenim mrežama kao čudotvorna za izvlačenje mitesera, i za koju je sada otkriveno kako u sebi sadrži sastojak, koji je inače sastavni dio premaza za stolariju.
 
Riječ je o jodopropinilu butilkarbamatu, zbog kojeg je već nekoliko proizvoda zabranjeno u Europskoj Uniji, i koji može izazvati alergijske reakcije na koži, koji uključuju nekontrolirani svrab, crvenilo, otekline i ljuštenje kože.
 
 
Uz to, ovaj se sastojak nalazi u raznim premazima za stolariju, a njegova je uloga stvaranje sloja na površini drva, kako bi ga ne bi nagrizle štetočine.
 
Na uputstvima stoji kako se maska treba držati na licu 60 minuta, a zatim strgnuti, a ovaj je sastojak razlog zašto se ona teško skida s istog.
 
 
Ako nam ne vjerujete, pogledajte video korisnice Cachet Raynore, koja je odlučila testirati masku te iskustvo podijeliti na YouTube-u.