Naslovnice časopisa pokazuju da se ideali ljepote ove godine napokon mijenjaju

Foto: Instagram/Sophia Hadjipanteli

ČASOPIS Glamour je u veljači imao jedanaest različitih naslovnih stranica. Žene koje nisu ni sanjale da će biti lice s naslovnice, našle su se na njima čime je časopis potvrdio da su hrabrost, jedinstvene osobine i netipična ljepota sada u trendu, piše Bright Side.

Upoznajte žene koje najavljuju rušenje odavno nametnutih ideala ljepote:

Sophia Hadjipaneli

Spojene i guste obrve proslavile su ovu Grkinju koja je zahvaljujući njima postala zvijezda Instagrama i ostvarila suradnje s brojnim drugim časopisima i modnim dizajnerima.

Harnaam Kaur

Britanska aktivistica Harnaam Kaur pati od posljedica hormonalne neravnoteže nastale uslijed sindroma policističnih jajnika. Zbog ove bolesti ima bradu koje se ne srami. Svoj izgled koristi kako bi pokazala ženama da mogu biti lijepe i uspješne bez obzira na to kako izgledaju.

Munroe Bergdorf

Munroe je transrodna manekenka, aktivistica i DJ-ica. Bila je dio L’Oréalove tvrtke i sudjelovala je u fotografiranju za magazine Dazed u Vanity Fairu.

Chidera Eggerue

Chidera je postala poznata nakon što je započela #SaggyBoobsMatter pokret. Aktivistica je zamolila žene koje imaju drugačiji oblik grudi od onih koji se promoviraju na društvenim mrežama da podijele svoje fotografije. Chidera je umorna od nametnutih standarda ljepote i odlučila je zauzeti stav.

Stephanie Yeboah

Stephanie je plus size model koji planira objaviti knjigu o svojoj percepciji ljepote. Ona voli isprobavati razne modne kombinacije i svoj ekstravagantni izgled dijeli s pratiteljima na Instagramu.

Jeyza Gary

Jeyza Gary je rođena s lamelarnom ihtiozom, bolešću kojom se njena koža potpuno obnavlja svaka dva tjedna. Ovo je nije slomilo, nastavila je boriti se i postala prvi model s ovim stanjem na modnoj sceni. Jeyza se 2020. godine našla na naslovnicama magazina Glamour i Vogue.

Kate Piper

Kate je bivši dečko polio kiselinom koja joj je uništila lice. Bila je u komi i kada se probudila, odlučila je podijeliti svoju priču sa svijetom. Ona je sada aktivistica koja se bori protiv nasilja i ne srami se pokazati svoje tijelo koje se nakon napada promijenilo.

Amber Jean Rowan

Amber je imala petnaest godina kada su joj dijagnosticirali alopeciju. Do šesnaestog rođendana izgubila je svu kosu i počela je nositi periku. Kasnije je promijenila svoju odluku, prihvatila je svoj izgled i više ga se ne srami.

Michelle Elman

Michelle je autorica bloga Scarred Not Scared. Ona sa svojim čitateljima dijeli savjete i govori o tome kako je uspjela preživjeti tumor na mozgu i ozbiljnu bolest crijeva, koje je imala u dvadesetoj godini. Michelle podržava ljude koji su pronašli sebe u teškim situacijama i inspirira ih da se bore.

Nabela Noor

Nadela se ne boji pokazati svoje strije ili obline jer želi naučiti svoje Instagram pratitelje, kojih ima preko 1,3 milijuna, da vole svoje tijelo i da stvore svoje standarde ljepote.

Hani Sidow

Hani je model koji uvijek nosi hidžab. Svoje modne kombinacije dijeli na Instagramu već pet godina i ohrabruje druge da ne dopuste da im netko stane na put samoizražavanja.