Natikače i dalje ne izlaze iz mode, a ovo su najpopularniji modeli sezone

Foto: Instagram

PRIJE nekoliko godina u modu su se vratile natikače, a iako su ispočetka mišljenja oko njih bila podijeljena, jer su najpopularniji bili gumeni modeli za plažu, s vremenom su se pojavili i neki puno elegantniji trendovi koji su osvojili fashionistice.

Njihova modna vladavina ne prestaje ni ove godine, dapače, natikače su popularnije no ikad, a ovo su četiri hit modela s kojima ne možete pogriješiti:

Platforme

Sandale s punom petom, odnosno platformom nikada ne izlaze iz mode, ponajviše zahvaljujući slavnim trendsetericama koje ih odbijaju prestati nositi, poput Kate Middleton i Meghan Markle. Stoga i nije neko iznenađenje da je platforma ove godine pronašla svoje mjesto i na natikačama, a jednako trendi odabir su i modeli s ravnom punom petom, takozvanom flatformom.

"Poplunaste"

Brend Bottega Venetta zaludio je trendseterice svojim natikačama koje izgledaju kao da su izrađene od popluna, a nisu im odoljele ni domaće fashionistice Sonja Kovač i Izabel Kovačić. Srećom, pojavile su se i brojne puno povoljnije high-street kopije za one koje si ne mogu priuštiti dizajnerski model od vrtoglavih 620 eura, što je oko 4600 kuna.

Japanke

Tipična plažna obuća više nije rezervirana samo za plažu i japanke su se, na razočaranje mnogih, i ove godine našle pri samom vrhu liste najpoželjnije obuće za topliju sezonu. 

Kvadratasti vrh

Špic je ponovo "out", a zamijenio ga je kvadratasti vrh koji je, osim na sandalama, pronašao svoje mjesto i na natikačama. Uz njega je neizbježna i niska ili srednje visoka potpetica, a upravo ovakvim natikačama modni stručnjaci predviđaju i najveću popularnost jer su elegantnije od preostalih.