Neće vas iznenaditi tko je nova najplaćenija holivudska glumica

Foto: Getty

OVE godine svi pričaju o njoj.
 
Kada su u pitanju Hollywood i plaće, poražavajuća je činjenica da su žene još uvijek lošije plaćene od muškaraca, no s druge strane one zarađuju sasvim dovoljno za luksuzan život, o kakvom brojne druge žene mogu samo sanjati.
 
 
A holivudsku je miljenicu Jennifer Lawrence nakon pune dvije godine s trona najplaćenije skinula ona nova, crvenokosa Emma Stone, koja je ove godine dobila i Oscara za ulogu u kino hitu "La La Land", a odjednom je žele angažirati baš svi.
 
 
Od lipnja 2016. do lipnja 2017. godine Emma je zaradila 26 milijuna dolara, a tek joj je 28 godina. Na drugom mjestu našla se Jennifer Aniston, sa zarađenih 25,5 milijuna dolara u istom razdoblju, a zanimljivo je kako veći dio njezine zarade još uvijek dolazi od serije "Prijatelji", koja ju je i proslavila.
 
 
Na trećem mjestu nalazi se Jennifer Lawrence s 24 milijuna dolara, što je dvostruko manje od milijuna koje je zarađivala prošlih godina. Plavokosa glumica u posljednje se vrijeme povukla iz javnosti, no uskoro stižu njezina dva filma, triler "Red Sparrow" i horor "Mother", čiji je redatelj njezin dečko, 48-godišnji cijenjeni redatelj Darren Aronofsky kojeg ljubi od 2016. godine.
 
 
U Top 10 našle su se i Charlize Theron, mlada britanska glumica Emma Watson, zbog uloge u kino hitu "Ljepotica i zvijer" koji je zaradio vrtoglavih 1,26 milijardi dolara, Melissa McCarthy, Mila Kunis, Cate Blanchett, Julia Roberts i Amy Adams. Deset najplaćenijih glumica tako je ukupno zaradilo 172,5 milijuna dolara, što je 16 posto manje od prošlogodišnje zarade. 
 
 
Što se tiče najplaćenijih glumaca, Forbes će listu objaviti ovih dana.