Nezaboravne! Najljepše celebrity vjenčanice desetljeća

Foto: EPA-EFE, Getty Images, Instagram

TIJEKOM desetljeća koje je na izmaku mnoge slavne dame prošetale su do oltara u vjenčanicama koje su očarale javnost.

Prisjetili smo se onih o kojima se najviše pričalo i koje ćemo pamtiti još dugo. Od Kate Middleton do Kate Moss, ovo su najljepše celebrity mladenke 2010-ih:

Hailey Baldwin Bieber 

Jedno od najiščekivanijih vjenčanja 2019. godine bilo je ono manekenke Hailey Baldwin i Justina Biebera jer su ga odgađali nekoliko puta. Očekivano, manekenka na vjenčanju nije nosila samo jednu vjenčanicu već tri, ali najviše se istaknula ona u kojoj je prošetala do oltara. Riječ je o čipkastoj vjenčanici brenda Off-White s dramatičnim velom na čijem je dnu bilo izvezeno "Till death do us part" (Dok nas smrt ne rastavi).

Priyanka Chopra

Glumica i bivša Miss svijeta Priyanka Chopra i pjevač Nick Jonas vjenčali su se 2018. godine, a njihovo vjenčanje trajalo je nekoliko dana i mladenka je svaki dan nosila drugu vjenčanicu, s tim da se uglavnom radilo o tradicionalnim indijskim vjenčanim nošnjama. No najupečatljivija je bila klasična bijela vjenčanica koju je nosila na crkvenoj ceremoniji. Riječ je o poluprozirnoj izvezenoj kreaciji modne kuće Ralph Lauren sa šlepom dugim čak 22 metra.

Meghan Markle

Jedno od najgledanijih vjenčanja desetljeća bilo je ono princa Harryja i Meghan Markle 2018. godine. Mjesecima uoči vjenčanja nagađalo se tko bi mogao kreirati mladenkinu vjenčanicu, a čak su otvorene i kladionice na tu temu, no Meghan je ipak sve uspjela iznenaditi u minimalističkoj vjenčanici A-kroja s lađa izrezom oko vrata modne kuće Givenchy.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow vjenčala se za Brada Falchuka 2018. godine daleko od očiju javnosti, u krugu obitelji i najbližih prijatelja, no na Instagramu nam je ipak pokazala djelić atmosfere. Glumica kojoj je ovo drugi brak odabrala je romantičnu čipkastu vjenčanicu modne kuće Valentino koja joj je osigurala mjesto na ovoj listi.

Kim Kardashian

Kim Kardashian i Kanye West vjenčali su se 2014. godine, a njoj je to bio drugi brak. Slavna starleta udala se u čipkastoj Givenchy vjenčanici sirena kroja, a par je zavjete razmijenio u bajkovitoj tvrđavi Belvedere u Firenci.

Amal Clooney

Amal je možda bila i jedna od najstajliš mladenki desetljeća. Ona i George Clooney vjenčali su se 2014. godine u Veneciji, a mladenka je za tu prigodu obukla bijeli komplet s hlačama s potpisom Stelle McCartney koji je upotpunila bijelim šeširom i salonkama. Kasnije su objavljene njene fotke u raskošnoj Oscar de la Renta vjenčanici načinjenoj od fine francuske čipke.

Angelina Jolie

Vjenčanje Angeline Jolie i Brada Pitta održalo se na imanju u Francuskoj 2014. godine i bilo je zatvoreno za javnost. No mladenka je u svojoj prekrasnoj svilenoj Versace vjenčanici pozirala za časopis People pa smo je svi dobili priliku vidjeti. Zanimljivo je da je Angelina uz luksuznu haljinu nosila veo na kojem su bili izvezeni crteži njezine i Bradove djece. Kraj njihove ljubavne priče vjerojatno svi znate, no Angelina je svakako zaslužila mjesto na ovoj listi.

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen i John Legend vjenčali su se u pitoresknom okružju jezera Camo u Italiji 2013. godine. Mladenka je nosila čak tri očaravajuće vjenčanice s potpisom Vere Wang, a najljepša je bila ona balska u kojoj je prošetala do oltara i koju možete vidjeti na fotki.

Kate Moss

Embed from Getty Images

Kraljica boho chica Kate Moss udala se za Jamieja Hincea 2011. godine u vjenčanici koja je ostvarenje snova svih dama koje njeguju jednaki stil kao ona. Poluprozirnu vjenčanicu sa svjetlucavim vezom kreirao je John Galliano.

Kate Middleton

I šlag na kraju, vjenčanica o kojoj se najviše pričalo u desetljeću na izmaku i definitivno najnezaboravnija od svih navedenih. Kate Middleton se udala za princa Williama 2011. godine u prekrasnoj Alexander McQueen vjenčanici s čipkastim rukavima i gornjim dijelom te raskošnom krinolinom s dugačkim šlepom. Vjenčanica je nedugo nakon vjenčanja, iste te godine, izložena na izložbi u Buckinghamskoj palači.