Nije za obične smrtnike: Ovo je najskuplja Birkin torbica, vrijedna 298,000 dolara

Foto: Privé Porter, Giphy

BIRKIN torbica u svijetu bogatih i slavnih označava status i dobre veze, jer ove kožnate ljepotice ne samo da si svatko ne smije priuštiti, već ih ne smije ni kupiti.


Portal "Daily Mail" nedavno je poslao jednu "sasvim običnu ženu" u nekoliko prestižnih londonskih trgovina kako bi pokušala kupiti Birkin torbicu, no prodavači su joj se na svim mjestima posprdno nasmijali te joj objasnili kako torbice Birkin "lete s polica" i kako se za njih natječu utjecajne žene koje su spremne čekati mjesecima kako bi ih dobile.



Naravno, ni lista čekanja nije za svakoga - na nju možete stići samo ako imate ime koje nešto znači ili dugogodišnji dobar odnos s prodavačem kod kojeg ste, naravno, već ostavili pravo bogatstvo.

Torbice koje nose Elle Macpherson, Kate Moss, Sarah Jessica Parker i brojne druge slavne dame inače koštaju od 11 do 150 tisuća dolara no najbogatiji od najbogatijih uvijek traže primjerke koje nemaju druge bogatašice.

Tako je nedavno prodana najskuplja Birkin torbica ikad i to za vrtoglavih 298 000 dolara!

Torbicu od crvene lakirane kože prodao je Privé Porter, koji sakuplja dosad nekorištene Hermes torbice te ih preprodaje zainteresiranima.

Ova torba ukrašena je zlatnom drškom i dijamantima od 10 karata što ju je dovelo na 1. mjesto najskupljih Birkin torbica ikad.

Nadamo se da vrijedi tog novca...