Nova sezona, novi trendovi: Sedam modela haljina koji će vladati proljećem

Foto: Instagram, Getty Images

AKO volite nositi haljine, onda se sigurno posebno radujete proljeću, a dodatan razlog za veselje dat će vam i neodoljivi trendovi koje donosi nova sezona.

Zavirili smo u proljetne kolekcije nekih od najvećih modnih brendova koji diktiraju trendove i izdvojili čak sedam modela haljina koji imaju odobrenje svih vodećih dizajnera pa nema ni sumnje da će vladati proljećem. O kakvim se modelima radi, doznajte u nastavku i dočekajte proljeće u barem jednoj novoj haljini:

1. Napuhani rukavi

Embed from Getty Images

Trend koji se još prošle godine vratio u modu s brojnim drugim trendovima iz 80-ih godina prošlog stoljeća u 2020. bit će još popularniji. Romantičnima i upečatljivima, haljinama s napuhanim rukama teško ćete odoljeti, a već je sada jasno da će biti neizbježne i u svim popularnim high-street trgovinama.

2. Minimalizam

Embed from Getty Images

S novim desetljećem zakoračili smo u eru modnog minimalizma koji je definitivno bio poželjan nakon dugogodišnje vladavine maksimalizma u modi. Što to podrazumijeva kada je riječ o haljinama? Jednostavne krojeve i jednu boju, što čini malu crnu haljinu savršenim izborom za sljedeće proljeće.

3. Izrezi

Embed from Getty Images

Ovogodišnji crveni tepisi potvrdili su modni povratak haljina iz devedesetih koje otkrivaju trbuh, a osim takvih, popularni će biti i modeli s izrezima na bokovima, prsima i drugim dijelovima haljine, i u raznim oblicima.

4. Točkice

Embed from Getty Images

Trend na kojem će mnoge od vas uštedjeti su haljine s točkicama koje ni ove godine ne izlaze iz modnog fokusa. No to ne znači da ne smijete kupiti još jednu.

5. Polo haljine

Embed from Getty Images

S polo majicama u modu se vraćaju i polo haljine, idealne za sve dnevne, ali i poslovne prilike. Ovaj trend možete isprobati i prije dolaska proljeća jer su ovakve haljine nosive tijekom većine godine.

6. Heklane haljine

Embed from Getty Images

Vrijeme je da se ponovo zaljubite u trend iz 70-ih godina koji se vratio u modernom izdanju. Heklane haljine sada dolaze i u elegantnim večernjim izdanjima, a na ljeto će biti popularni i zavodljivi modeli za plažu širokog pleta koji otkrivaju više nego što skrivaju.

7. Slojevito

Embed from Getty Images

Najmanje laskav trend za nadolazeće proljeće su voluminozne slojevite haljine koje ne prate liniju tijela i mogu vizualno proširiti figuru. No ovo je i trend s kojim se isplati poduzeti taj rizik jer ćete se u ovakvoj haljini osjećati kao princeza.

Pitate se što je s cvjetnim haljinama? Ne bojte se, ni ovog proljeća ne izlaze iz mode i vjerujemo da to više nije ni potrebno spominjati.