Novi iznenađujući trend među slavnim frajerima: Platinasto plava kosa

Foto: EPA-EFE, Wenn, Instagram

GLUMAC Zac Efron iznenadio je svoje obožavateljice kada je prošli tjedan na svojem Instagramu otkrio da je u novoj godini postao plavuša.

No on nije jedini slavni frajer koji se u posljednje vrijeme odlučio na takvu odvažnu promjenu. Dapače, klub holivudskih muških plavuša toliki je da imamo osjećaj kao da smo se vratili u rane 2000-te kada je Eminem pokrenuo ovaj trend među muškarcima.

A tko ga je pokrenuo sada?

Koloristica slavnih Jess Brown je za Refinery29 rekla da odgovornima za povećan broj muških plavuša smatra komičara Petea Davidsona i repera G-Eazyja koji su se među prvima odvažili za ovakav look i, kako kaže, učinili ga prihvatljivijim te tako potaknuli i druge muškarce da se odvaže na njega.

Jedan od prvih koji im se pridružio bio je američki glumac, DJ, glazbeni producent i maneken Ansel Elgort.

A iako je sklon čestim promjenama frizura, nakon njega se i pjevač te bivši član One Directiona Zayn Malik nakratko vratio plavoj kosi.

Platinasto plavom kosom je na prošlogodišnjoj konvenciji Comic-Con iznenadio i britanski glumac pakistanskih korijena Riz Ahmed.

A plava kosa je možda i najdrastičnije promijenila izgled pjevača Charlieja Putha koji je svoj novi look predstavio na dodjeli nagrada Radio Disney Music u lipnju prošle godine.

Tko je sljedeći? Možda Eminem kojeg se još uvijek nismo navikli gledati kao brinetu?