Objavljena lista modnih hitova godine: Na prvom mjestu je haljina od 300 kuna

POPULARNA modna online tražilica Lyst objavila je svoj godišnji modni izvještaj.

Prema njemu je najveća trendseterica godine Meghan Markle, a tko je još dospio u top 10 otkrijte OVDJE. Sada ćemo se fokusirati na odjeću, točnije na najviralnije odjevne komade godine.

Kako piše u izvještaju Lysta, kada je riječ o modi, 2019. je bila godina romantike, a među najpretraživanijim trendovima su torbice ukrašene perlicama, ukrasi za kosu s biserima, suknje i haljine od tila, napuhani rukavi, cvjetići i točkice. A upravo posljednji navedeni uzorak krasi i najviralniji komad godine - točkastu haljinu iz Zare od 300 kuna koja je toliko popularna da ima i vlastiti Instagram profil.

"Od kada je ova haljina postala viralna u srpnju ove godine, zabilježen je porast od 120 posto u pretraživanju točkastih haljina", piše u izvještaju Lysta.

Na drugom mjestu se našla zimska jakna s Amazona koja je postala viralni hit u veljači ove godine.

Na trećem mjestu je komplet brenda Khaite koji se sastoji od kardigana i grudnjaka od kašmira i za čiju je popularnost najzaslužnija glumica Katie Holmes, što je istaknuto i na Instagram profilu brenda.

Broš u obliku pauka je četvrti najpretraživaniji komad godine na Lystu, a postao je viralan nakon što ga je predsjednica britanskog Vrhovnog Brenda Hale nosila kada je odluku premijera Borisa Johnsona o suspenziji parlamenta proglasila "nezakonitom".

Peto mjesto zauzele su papuče brenda Vetements u obliku medvjedića koje su se rasprodale čim su lansirane u rujnu.