Od besprijekornog i svježeg make-upa dijeli vas samo ovih šest proizvoda

Instagram

ZA SVAKU vrstu make-upa postoji mjesto i vrijeme. Ponekad želimo savršeno iskonturirano lice, za neke prilike usto dodamo i umjetne trepavice, jaki smokey eye ili malo jaču dozu highlightera. Ponekad, ipak želimo samo lagano naglasiti crte lica i ujednačiti ten.

Kako biste postigli najbolji mogući efekt za svježi look, trebate pratiti određene korake.

 Iako se možda na prvu čini komplicirano, zaista nije. Trik je u tome da koristite prave proizvode koji će vam pomoći da vaš make-up izgleda što bolje, a da pritom izgleda kao da ga imate minimalno.

1. Primer

Besprijekorna šminka počinje s pripremom lica. Tu na scenu stupa primer.
Dobar primer baza je ostatka šminke i omogućava vam da šminka na licu izgleda prirodnije. Osim toga, pomoći će i da vam šminka duže traje.

2. Puder

Nakon primera slijedi puder, ili podloga, koja će vam pomoći ujednačiti ten. Svakako da na ovom koraku, ako vam je cilj lakši i prozračniji make-up, možete koristiti i BB ili CC kremu koja će pomoći da koža bude hidratizirana, ali i da se ten ujednači.

3. Korektor

Kako bismo prekrili sitne nesavršenosti, potreban nam je korektor. Osim prekrivanja sitnih nesavršenosti poput prištića, dobar dio žena koristi korektor kako bi prikrio podočnjake, za koje puder ili BB i CC krema jednostavno nisu dovoljni. Bilo da podočnjake imate zbog genetskih predispozicija ili se na vašem licu pojavljuju nakon neprospavane noći, dobar korektor za buđenje lica radi puno više od, primjerice, šalice kave.

4. Maskara

Uz prethodna tri proizvoda kožu ste doveli u red, a sada na red dolaze oči, obrve i usne. Kako biste postigli svjež izgled, trebate "otvoriti" oči, u čemu će vam pomoći maskara za volumen trepavica.

5. Olovka za obrve

Često se može čuti kako su obrve okvir lica. Kako biste ih doveli do savršenstva, potrebno je malo ih popuniti.

Za malo popunjavanja, dakle ne govorimo o iscrtavanju obrva koristeći pomadu za obrve i korektor s kojima radimo tzv. Instagram brows, nego samo o blagom popunjavanju obrva, dovoljna vam je olovka za obrve s češljićem za obrve.

Takvih proizvoda se ove sezone pojavilo puno, a upravo oni su vam dovoljni za savršen svjež look. Laganim pokretima iscrtajte obrve jednu po jednu na mjestima gdje vam nedostaju, popunite luk obrva i počešljajte ih. Možete, po izboru, na kraju dodati i prozirni gel koji će vam pomoći da se sve duže zadrži na mjestu.

6. Sjajilo

Za kraj vašeg svježeg ('naspavala sam se i sjajim od sreće') looka, koji nije uvijek lako postići u radnom tjednu, dodajte sjajilo na usne. Uz pomoć sjajila će vaše usne izgledati punije i veće, ali i svježe. Budući da govorimo o svježem looku, držite se pink ili nude nijansi sjajila.