Od hladnoće do položaja u obitelji: Iznenađujuće stvari koje utječu na tvoj seksualni život

Foto: GQ

O OVIM stvarima vjerojatno nikad niti nisi razmišljala.

1. Seks igračke 
 
Neke seks igračke sadrže opasno visoke koncentracije ftalata, a radi se o industrijskim kemikalijama, koje se dodaju u plastične mase kako bi se poboljšala njihova mekoća, savitljivost i rastezljivost. Genitalni trakt posebno je osjetljiv na izloženost ftalatima, a uz to se vežu i ozbiljni zdravstveni problemi, uključujući i niže razine testosterona i spermija pa čak i neke vrste raka. Naš savjet: koristi sigurnije materijale, kao što su npr. medicinski silikon, staklo, metal i slično.
 
2. Hladnoća
 
Ovdje prije svega mislimo na hladne noge, koje često mogu biti uzrok toga da se on jednostavno ne može napaliti. No, to može vrijediti i za žene. Kada su u jednom eksperimentu ispitanici obukli čarape, problem je u čak 80 posto slučajeva bio riješen. "Udobnost je ključ, a područje mozga povezano s genitalnim osjećajima, odmah je pored onog djela povezanog s osjećajem u nogama", otkriva seksolog Daniel Amen.
 
3. Smrad
 
Bilo kakav loš miris također može utjecati na seks. Kako? To je otkrilo jedno istraživanje provedeno u Meksiku. Rezultati su pokazali kako se u smrdljivijim prostorima, ljudi imaju namjeru i više štititi. Ne moramo dodatno objašnjavati zašto.
 
4. Položaj u obitelji
 
Koliko si ljubavnika imala u životu? Tvoj odgovor mogao bi djelomično ovisiti i o tvom redoslijedu rođenja. Ako si najstarije dijete u obitelji, vjerojatnije je da ćeš imati manje seksualnih partnera od svojih braće i sestara, a ta brojka u prosjeku iznosi 4. Općenito, prvorođena djeca se usredotočuju na dugoročne ciljeve, kao npr. da imaju djecu ranije, jer se i više identificiraju s roditeljima.
 
5. Bolest desni
 
Loš zadah nije jedini problem, koji može utjecati na njegov seksualni život.  To može i bolest desni, za koju je dokazano da može dovesti do erektilne disfunkcije kod muškaraca, čak 3 puta češće nego kod onih koji nemaju takav problem. Kad muškarac ne vodi računa o zubnoj higijeni, bakterije ulaze u krvotok, to dovodi do začepljenja krvnih žila, što pak smanjuje dotok krvi u ključni organ za seksualne aktivnosti. Ali, i u srce.