Odbija gaže, no i dalje nema konkurenciju: Ovo je najplaćenija manekenka godine

Foto: EPA-EFE, Instagram

ČASOPIS Forbes objavio je ljestvicu najplaćenijih modela u 2018. godini, a na prvo mjesto zasjela je ista osoba kao i prošle godine.

Pogađate, riječ je o 23-godišnjoj Kendall Jenner koja je prema izvještaju poslovnog časopisa od lipnja 2017. do lipnja 2018. godine zaradila vrtoglavih 22,5 milijuna dolara, gotovo dvostruko više od kolegice Karlie Kloss koja je sa zaradom od 13 milijuna dolara zasjela na drugo mjesto.

Iako smo je tijekom godine rijetko mogli vidjeti na pisti jer je odbijala poslove, čime je razljutila brojne kolegice, Kendall su zaradu osigurale kampanje s brendovima poput Estée Lauder, Adidas i Calvin Klein, izvještava Forbes.

Podsjetimo, Kendall je u kolovozu ove godine u intervjuu za časopis Forbes izjavila: "Od početka smo bili jako izbirljivi oko poslova koje ću prihvatiti. Nikad nisam bila jedna od onih cura koje će odraditi po 30 revija u sezoni ili što god već jebeno rade. Imala sam milijun poslova, ne samo revije. Ta me kombinacija jako umorila i morala sam malo stati jer sam bila na rubu živčanog sloma."

Zbog toga su je prozvale mnoge kolegice koje su ovu izjavu doživjele kao uvredu za njihov trud, no Kendall ih je svejedno sve prestigla i ponovno zaradila najviše.

Treće mjesto na ljestvici ove godine podijelile su manekenke Chrissy Teigen i Rosie Huntington-Whitely, svaka sa zaradom od 11,5 milijuna dolara.

Na četvrto mjesto također su zasjele dvije manekenke - Gisele Bundchen i Cara Delevingne - obje sa zaradom od 10 milijuna dolara.

Slijede ih Gigi Hadid i Joan Smalla koje su zaradile po 8,5 milijuna dolara svaka, a ispod njih je Doutzen Kroes s godišnjom zaradom od 8 milijuna dolara.