Omiljenoj torbi princeze Diane divimo se i danas, a ovo je njezina priča

Foto: REX, Dior

POKOJNA princeza dobila ju je na poklon.

Ovog kolovoza obilježava se čak 20 godina od tragične smrti voljene princeze Diane pa ne čudi što se priče o njoj ponovno povlače u medijima. No, ovoga puta, ovo nije priča o njoj te njezinim tragičnim ljubavima i smrti, već o njezinoj omiljenoj torbici, od koje se nije odvajala.
 
 
Dior torbu princezi je poklonila bivša francuska Prva dama, Bernadette Chirac, no torba, koja je prvi put predstavljena davne 1994. godine, tada nije imala ime.
 
Ona je danas poznata pod imenom Lady Dior, u znak zahvalnosti princezi, koja ju je i proslavila, a taj naziv službeno nosi od 1996. godine. Radi se o maloj, crnoj i četvrtastoj torbici od mekane, krokodilske kože s malim, zlatnim ručkama, koju je Diana prvi put nosila u studenom 1995. godine, tijekom posjeta jednom sirotištu u Birminghamu.
 
 
Torba je posebna i utoliko što ju krase kožni rombovi, a za njih su kao inspiracija poslužile stolice iz doba Napoleona III., koje je Christian Dior koristio u svom showroomu, prilikom predstavljanja novih kolekcija, krajem 40-ih godina prošloga stoljeća, dok ručke krase velika zlatna slova "DIOR", kao privjesci.
 
 
Diana je tako bila prva ambasadorica torbe, a nakon nje, to su bile bivša francuska Prva dama i manekenka Carla Bruni, glumice Diane Kruger, Monica Bellucci te Marion Cotillard.